Упис

Опште информације и електронска пријава на Конкурс за упис
Упутство за полагање пријемног испита
Садржај пријемног испита
Термин полагања пријемног испита


ПРИПРЕМА ЗА ПОЛАГАЊЕ ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

Потребна литература за припрему пријемног испита – Литература за припрему

Додатни материјал за лакшу припрему пријемног испита – Приручник за пријемни испит 2024.

Уколико желите да уз помоћ факултетских професора пређете све битне ствари из градива – Припремна настава 2024.


БРОШУРА


ЗАШТО ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ?

МОДЕРНИ И МЕЂУНАРОДНO УПОРЕДИВИ ПРОГРАМИ – Студијски програми на Економском факултету прављени су по узору на програме престижних светских универзитета. У настави на нашем Факултету, на преко 25 предмета користе се преведени светски уџбеници са најбољих америчких и европских универзитет, што знање наших студената чини потпуно упоредивим са знањем њихових вршњака из иностранства.

udžbenici za sajt-01 (1)

ПРАКТИЧНА ОРИЈЕНТАЦИЈА – Наши студијски програми нуде академску изврсност, али и снажну практичну оријентацију, што се остварује кроз: обезбеђење праксе за све студенте у некој од преко 800 партнерских компанија у земљи и иностранству (која је од 2020/2021. и обавезна), примену практичних ИТ алата у настави, бесплатно организовање бројних практичних курсева (моделирање у Excelu, вештине презентовања, припрема за разговор за запослење, и сл.), слање студената на међународна такмичења у решавању студија случаја и сл. На Економском факултету постоји и Савет послодаваца, који чини девет представника највишег нивоа менаџмента у домаћим и међународним компанијама и институцијама, који својим саветима обезбеђује континуирано усклађивање програма са потребама светског и домаћег тржишта рада.

ГАРАНТОВАНО ДОБРО ЗАПОСЛЕЊЕ Преко 82% дипломаца нашег Факултета проналази посао у року краћем од шест месеци од дана дипломирања, и то углавном у струци за коју су се определили. Студентима који студије заврше у року са просечном оценом преко 8,5 Факултет гарантује понуду за запослење у области за који су се специјализовали. Наши алумнисти заузимају највише руководеће функције у бројним домаћим и међународним компанијама и институцијама.

МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТА ДИПЛОМА – Економски факултет поседује међународну професионалну акредитацију, из области финансија и рачуноводства, додељену од стране реномираног удружења ACCA, која потврђује усклађеност наши студијских програма са највишим међународним професионалним стандардима из ове области. Наш Факултет је и члан Европске федерације за развој менаџмента (EFMD), која окупља најбоље светске факултете из области бизниса и менаџмента. Многи наши алумнисти данас заузимају високе положаје у банкама, предузећима и различитим институцијама у Лондону, Њујорку, Амстердаму и сл.

ДВА МЕЂУНАРОДНА СТУДИЈСКА ПРОГРАМА – Економски факултет је један од ретких у Централној и Источној Европи, те једини у Србији, који студентима нуди могућност студирања на међународним програмима основних студија, на енглеском језику, који студентима истовремено обезбеђују две дипломе – Универзитета у Лондону (факултет носилац Лондонска школа економије и политичких наука) и Универзитета у Београду (Економски факултет).

МАСТЕР СТУДИЈЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ – Економски факултет организује самостално или у сарадњи са реномираним иностраним универзитетима, четири програма мастер студија на енглеском језику. Имајући у виду и два међународна програма основних студија, Економски факултет представља високошколску установу са једним од највећих бројева међународних студијских програма, на енглеском језику у нашој земљи.

МОБИЛНОСТ У ИНОСТРАНСТВУ – Студенти нашег Факултета имају могућност да у току студија један семестар проведу на неком од преко 100 партнерских светских универзитета, где ће полагати одређени испите, који ће им се признати по повратку.

ПОМОЋ У ПОКРЕТАЊУ СВОГ БИЗНИСА – Наш Факултет, у оквиру свог  Start-up центра, пружа подршку студентима да своју пословну идеју претворе у start-up предузеће. Одабрани студентски тимови, добијају радни простор у згради Факултета, као и менторску подршку наших професора и менаџера из праксе, у покретању свог бизниса.

ТРАДИЦИЈАЕкономски факултет је основан још 1937. године. До сада је на нашем Факултету дипломирало преко 50 хиљада студената, док је магистарске и мастер студије завршило 4 хиљада, а докторат из области економских наука стекло преко 800 кандидата. Са преко 7 хиљада студената и 120 еминентних професора, лоциран у самом центру града, наш Факултет је један је од водећих у области економије, бизниса и квантитативне анализе у Централној и Источној Европи. Наши професори, поред високих научних референци, поседују и богато практично знање и искуство, стечено кроз гостовања и студијске боравке на светским универзитетима, као и кроз ангажовање на важним функцијама у реномираним предузећима и државним институцијама.

КРЕДИБИЛИТЕТЕкономски факултет не прате скандали. Економски факултет не постоји у лошим причама и никада не прави компромисе у погледу квалитета, као и високих академских стандарда.

Више информација о нашим студијским програмима, можете пронаћи ОВДЕ.

Који и какви предмети вас очекују на првој години? Сазнајте ОВДЕ.

Ко су наши економисти у свету познатих? Сазнајте ОВДЕ.

Када и како можете да посетите Факултет? Сазнајте ОВДЕ.

Програм афирмативних мера – упис лица са инвалидитетом. Сазнајте ОВДЕ.

Све о пријемном испиту сазнајте ОВДЕ.

ПИТАЈТЕ НАШЕ СТУДЕНТЕ

НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА

KОНТАКТИ

Упознајте Економски факултет Универзитета у Београду

О искуствима студирања на нашем Факултету, погледајте сведочење једног од наших студената генерације: