lsee

Тим Економског факултета победио на престижном такмичењу анализе студије случаја

Наши студенти победили су на такмичењу које је организовала престижна Лондонска школа економије и LSE Consulting Society. Они ће учестовати на великом међународном такмичењу у изради студије случаја – UK International Case Competition. Такмичење је одржано путем Zoom-а, на њему је учествовало 33 тима студената који студирају на LSE или на неком од партнерских универзитета.
Победничку екипу Економског факултета представљали су Алекса Антић капитен тима, Ксенија Ђикановић и Вељко Петровић, студенти треће године и Матија Поповић студент друге године који студирају на међународном програму LSE Economics and Finance, на Економском факултету у Београду.
,,Такмичили смо се у решавању студије случаја мађарске компаније сокова ,,Simon Juice” који су имали неочекиван раст током епидемије Covid 19 због специфичног модела пословања. Од нас су тражили решење како да се одржи тај раст и након завршетка пандемије,, изјавио је Алекса Антић капитен тима.
Први део такмичења био је подељен у 4 групе у којој је тим наших студената био најбољи у својој групи, чиме су омогућили квалификацију у финале. У финале су ушле четири екипе, а само су изабране две победичке које су освојиле новчану награду и прилику да представљају LSE на највећем такмичењу у решавању студија случајева у Великој Британији на интернационалном такмичењу.
Жири су чинили директори највећих консултантских кућа у Лондону, EY-Parthenon, FTI као и CEO и оснивач мађрске компаније чији је случај био задатак за решавање. Током припрема за међународно такмичење студенти ће имати прилику да добију информације од оснивача и CEO-а компаније и да са њим дискутују о плановима и стратегији на задату тему.
Наши студенти су овим још једном показали да је знање које стичу на нашем Економском факултету у Београду у рангу знања њихових вршњака који студирају на врхунским факултетима у иностранству.

lsee22