Sustainable Development Club

slika za sajt-01

Као нова генерација будућих светских лидера дужни смо да направимо позитивну промену у свету у ком живимо. Овај клуб настаје из жеље да допринесемо да идеја одрживог развоја добије заслужену пажњу у земљама у развоју. Као нашу водиљу, узимамо циљ да одрживи развој постане једнако важан фактор као што су поврат инвестиција и економски раст, што би ставило у главни фокус друштвене и еколошке последице инвестиција, било позитивне или негативне, уместо њиховог профита.

Циљ нам је да окупимо мотивисане студенте који препознају важност поменутих проблема, са њима организујемо редовна окупљања и подстакнемо дискусије на различите теме. Оптимистични смо да ће нас то довести до идеја како можемо направити мале промене у исправном правцу. Састанке ће употпунити гости из различитих сфера ове области, који ће нам, подстичући ентузијазам и критичко размишљање, приближити тренутно стање у нашем друштву, како на глобалном, тако и на националном и локалном нивоу. Најважнија ставка  је разумевање блискости нашег факултета са појмом одрживог развоја, где видимо нашу примарну прилику и потенцијал за допринос.

Оно што наш клуб издваја је анализа споменутих проблема кроз актуелне догађаје. Циљ је да у сваком моменту располажемо валидним и унапређеним подацима, пратимо глобалне трендове и третирамо глобализацију као важну предност данашњег друштва која нам помаже да одређене идеје и навике постану такозвани ’маинстреам’. Сматрамо да нашим студентима сличних интересовања, ставова и амбиција дајемо квалитетну прилику за повезивање. Са циљем да видике оставимо отвореним и са фокусом на мултинационализам у порасту, радионице ћемо одржавати искључиво на енглеском језику.

Пројекат је подржан од стране Центра за cарадњу са привредом Економског факултета.

Упознајте наш тим:

President – Nikita Markovic

Vice President – Nataša Ivetić

Head of Communication – Ana Bogunović

Head of Media – Milica Jokić

Ако имате питање за нас, мишљење или коментар, пишите нам на мејл адресу sdc@ekof.bg.ac.rs