Спортски клуб Економист

Спортски друштво на Економском факултету Универзитета у Београду основано је 2002.године и једно је од првих институционализованих универзитетских спортских друштава у Републици Србији. Од самог почетка спортисти нашег Факултета, бележили су значајне резултате како на домаћим, тако и на интернационалним такмичењима. Врло брзо, квалитет рада и резултата препознао је тадашњи Декан, проф. Др Бранко Медојевић и Спортски клуб „Економист“ (скр. „СКЕ“) постао је самостална студентска организација.

Спортски клуб тренутно броји око 100 активних спортиста, а од самог оснивања кроз спортске секције прошло је преко 700 сада бивших спортиста – студената Економског факултета. Велики број њих користи сваку прилику да на било који начин помогну у реализацији пројеката и такмичења. Многи од њих су сада познати спортски радници или успешни привредници, али нису заборавили где су се афирмисали као универзитетски спортисти и као студенти.
У склопу „СКЕ-а“ успешно функционишу, мушка футсал секција, кошаркашке секције (мушка и женска), одбојкашке секције (мушка и женска), као и мушка рукометна секција. Од појединачних спортова студенти имају прилику да се такмиче у стоном тенису и шаху. Сви колеткивни спортови се такмиче у Првој Универзитетској лиги у организацији Универзитета у Београду. Са поносом можемо истаћи бројне успехе, победе, пехаре и медаље нашег клуба. „СКЕ“ важи за једно од најуспешнијих и најбоље организованих универзитетских спортских клубова не само на Универзитету у Београду, не само у Републици Србији, већ у овом делу Европе.

Најтрофејнија секција клуба су мушка футсал селекција која је вишеструки шампион Прве Универзитетске лиге. Доминацију на простору земаља бивше Југославије, из године у годину показујемо на Економијадама, а врло важно је истаћи освајање Светског купа у Риму 2016.године, вицешампионску титулу на Светском купу у Антверпену 2006, 1.место на Европском турниру EUROVALENSIA 2010, бронзану медаљу на истом турниру годину дана касније EUROVALENSIA 2011, али и златну медаљу са EUROZAGREB 2019 и сребро са EUROIJADE у Прагу 2018. Веома смо поносни на изузетне резултате и наше женске одбојкашке слекције, популарних „ФОКА“. Бројне медаље са разних европских турнира говоре о високом квалитету рада ове селекције.
Члан „СКЕ-а“ може постати сваки студент Економског факултета. Студенти могу показати свој таленат на тренинзима секција који се одржавају редовно сваке недеље или на традиционалном турниру који организује наше друштво крајем маја месеца сваке године.

За више информација можете посетити нашу страницу на Фацебоок-у, СпортЕкоф или доћи директно у канцеларију Савеза Студената и Спортског друштва Економист у приземљу, поред читаонице.

Спортски поздрав,

Ваш „СКЕ“