СЕФА – Студенти Економског факултета

„Студенти Економског факултета- СЕФА“ је студентска организација са Економског факултета у Београду основана  2015. године.

image002Мото ове организације, “Праве ствари на прави начин”, најбоље могуће описује њену мисију и циљ постојања, а то је да пружи студентима могућност да  кроз разне ваннаставне активности, унапреде своја знања и вештине са фокусом на тимски дух, хуманост, ефикасност, колегијалност, као и на заједништво међу студентима и студентским организацијама.

СЕФА је структуирана тако да задатке и идеје у оквиру пројеката чланови реализују подељени у четири тима (Маркетинг, ЦР, ХР И ПР). На овај начин свако има шансу да усмери свој таленат, интересовање и да кроз практичан рад, стекне искуство и  научи нешто ново из области према којој гаји афинитете.

Организација броји преко 70 чланова који својим залагањем, учествују у организовању конференција, спортских турнира, такмичења и многих других манифестација едукативног, хуманитарног и забавног карактера, како би студентима поспешили продуктивност и омогућили им да на интерактиван начин стекну нова знања, вештине и познанства.

image003Пројекти које СЕФА успешно реализује су:

  • Конференција „РЕПСУС- Регионални привредни сусрети студената” је својеврсан “заштитни знак” организације,односно традиционална конференција коју СЕФА одржава једном годишње од када је формирана и према којој је нашироко позната.

У оквиру ове манифестације студенти и средњошколци из Београда, Крагујевца и Ниша већ три године уназад имају прилику да прошире своја знања и буду у кораку са актуелностима из света и привреде слушајући предавања најугледнијих српских директора, менаџера и предузетника. Конференција окупља више од 200 делегата сваке године.

  • Програм представљања и промоције факултета „ЕКОФ И ЈА“ који се организује у сарадњи са Економским факултетом са циљем представљања факултета будућим новоуписаним студентима.
  • Конференција „Спорт бизнис деј“ намењена студентима који су заинтересовани да се упознају са светом бизниса у спорту.
  • Хуманитарни програм „Права ствар“ забавно-едукативног карактера, који се реализује са циљем подизања свести младих о хуманости и прикупљања новчаних средстава за оне којима је помоћ најпотребнија.
  • Пројекат подизања свести о рециклажи и друштвеној одговорности „ЕК(ОФ)ОЛОГИЈА“ који се реализује у сарадњи са Маркетинг Радионицом како би се студентима указало на свеприсутност угрожавања животне средине и предочиле идеје и решења овог глобалног проблема.
  • Стручна екскурзија, пројекат који од свог настанка, СЕФА из године у годину организује. Помоћу овог пројекта више од 400 студената обишло је европске метрополе попут Милана,Рима и Истанбула. Поред уживања у разгледању знаменитости ових градова и дружења, студенти су имали могућност да посете економске факултете у иностранству и информишу се о стипендијама и начину студирања на истим.
  • Фолклор- Пројекат који се реализује у сарадњи са колегама са Учитељског факултета, који омогућава свим заинтересованим студентима, било имали претходно искуство или не, бесплатне пробе фолклора, где се на крају године организује заједнички наступ.

Организације је такође успешно реализовала пројекте „Бесплатна школа језика“ којим су у сарадњи са колегама са Филолошког факултета за студенте Екоф-а омогућени бесплатни часови шпанског, руског, енглеског и италијанског језка и „Спортски дани“ где су на Ади, студенти имали прилику да се надмећу у фудбалу, кошарци и одбојци.

СЕФА такође има своје представнике у студентском парламенту – СПЕКОФ.

Организација од свог настанка води рачуна о својим члановима, омогућавајући им програм менторства како би постигли што бољи успех на факултету и савладали препреке на које наилазе током студирања као и разне едукације како би унапредили своја знања и вештине. Осим што чланови организације продуктивно раде и труде се да себи и својим колегама побољшају студентски живот кроз бројне наведене догађаје, они се свакодневно друже и јачају тимски дух како би функционисали као породица. Караоке, беер понг и свирке само су неке од активности које су задужене за забаву и дружење чланова.

Канцеларија организације налази се у приземљу факултета код читаонице. У њој се можете информисати о свим пројектима, као и постављати студентска питања на које ће Вам чланови организације радо одговорити и помоћи.

 СЕФА је, такође, активна на друштвеним мрежама, нарочито Фејсбуку и Инстаграму, где велики број пратилаца из дана у дан може пратити активности наше организације, доћи до корисних информација у вези са студирањем и сазнати све детаље у вези са нашим пројектима и актуелностима на самом факултету.

Председник организације је Душан Вранић.

Фејсбук: https://www.facebook.com/sefa.org/

Инстаграм: sefa_org

image006