Савез студената (ССЕФ)

Савез студената Економског факултета (ССЕФ) је најстарија студентска организација на Факултету, која је настала 1937. године, са циљем да побољша и унапреди студентски стандард, као и да свим студентима пружи могућност стручног усавршавања кроз реализацију бројних пројеката локалног и регионалног карактера. ССЕФ је организација која броји више од педесет амбициозних и мотивисаних чланова са заједничким циљем и вредностима. Због пријатељског и професионалног приступа раду, Савез је поуздан партнер бројним организацијама и компанијама у Србији и региону.

Пројекти организације који се организују на годишњем нивоу су:

  • Конференција студената економије, која се већ 10 година одржава на Златибору, у новембру, а која је квалитетом едукативног и забавног садржаја заслужила статус БРЕНДА међу студентима свих генерација. На конференцији сваке године учествује око 500 делегата. Конференција траје пет дана, током којих се реализује најмање 14 предавања и радионица, ноћне журке, дневне журке, квиз знања, караоке, такмичење у Бир Понгу и лов на благо.
  • Економијада, највећа студентска манифестација економских факултета у региону са традицијом дугом преко 40 година, која спаја студенте целе бивше Југославије и Балкана у пријатељској и такмичарској атмосфери. Економијада је пројекат богат такмичењима у спорту, знању, студији случаја, као и дневним и ноћним журкама.
  • Дани спорта, прва конференција на Економском факултету посвећена спорту и истакнутим људима из света спорта. Студентима је омогућено стицање знања из области менаџмента у спорту што обухвата руковођење, организовање спортских догађаја, вођења спортских клубова, маркетинга, ангажовања у спортској индустрији, предузетничког бизниса у области спорта као и рада у националним институцијама надлежним за питање спорта. Конференција се одржава на факултету где је први дан посвећен предавањима, а другог дана се одржава спортски квиз и такмичење у стоном тенису.
  • Пробуди се, Покрени се, је дводневна конференција на факултету на тему предузетништва и мотивације, где су гостујући предавачи предузетници и оснивачи бројних истакнутих и иновативних компанија. Делегатима су, поред предавања, обезбеђене и радионице и курсеви усмерени на лични развој.

Поред пројеката са устаљеним временским оквиром, Савез је покретач и два онлајн пројекта:

  • ЕКОФ Онлајн, посвећен увођењу онлајн наставе на факултету, где тим који ради на пројекту представља канал комуникације између управе факултета и студената, пружајући управи корисне информације о ставу студената по питању предмета, градива, начина извођења наставе и другим релевантним информацијама које су неопходне за побољшање пролазности на испитима.
  • Савезов Медиа Кутак је платформа на којој је студентима доступан мултимедијални едукативан и забаван садржај, као што су интервјуи са професорима и асистентима, разговори са успешним привредницима, спортистима и људима који ће са студентима поделити знање и најбоље праксе у релевантним областима.

Додатно, Савез у току године, у складу са календаром испита и дешавања на факултету, реализује и бројна предавања и радионице посвећене актуелним темама. Поред едукативног садржаја, Савез је организатор и најбољег провода под брендом ПРВА И ПРАВА, у који спадају ноћне журке, дневне журке и такмичења у Бир Понгу.

За више информација, можете нас посетити сваког радног дана од 11 до 16 часова у канцеларији ССЕФ-а, која се налази у приземљу факултета, код читаонице.

Сви редовни студенти Економског факултета могу постати чланови Савеза, попуњавањем пријаве на редовном конкурсу за пријем чланова који се врши два пута у току академске године.

Председник: Иван Трмчић, телефон (+381 65) 996 05 09

FB: https://www.facebook.com/ssef.ekof

IG: @ssef_bg