Група за СПЕКОФ

za sajt

Група за СПЕКОФ је највећа и најбројнија студентска организација на Економском факултету у Београду.  Чланови ове студентске организације већ осам година чине већину у Студентском парламенту Економског факултета и кроз његове ресоре активно се боре за права студената, али и реализују бројне пројекте који доприносе стучном усавршавању будућих економиста.

Групу за СПЕКОФ основали су Иван Шашић, Никола Биочанин и Марко Зиројевић. Тренутни председник ГзС-а је Никола Јовановић. Чланови организације су људи који су највише допринели у досадашњем раду Студентског парламента Економског факултета.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ:

*Важење писменог дела испита током целе године за све предмете и студенте свих генерација.
*Правилна расподела ЕСПБ бодова и реакредитација наставног програма.
*Увођење праксе за све студенте ЕКОФ-а.
*Наставак комуникације са студентима преко СПЕКОФ групе и фан странице Студентског парламента и ГзС-а како бисмо били директно упознати са проблемима са којима се студенти суочавају.

СПЕКОФ је један од ретких студентских парламената у Србији који је у свакодневној комуникацији са студентима и желимо да тако остане.

*Наставак рада на унапређењу пролазности на појединим испитима.
*Поштовање права студената.

НАШ ОСНОВНИ ЗАДАТАК јесте да донесемо нешто ново, уникатно, занимљиво и пре свега корисно за студенте. Као константни носиоци промена на боље своју улогу највише видимо у побољашњу квалитета студентског живота. Циљ нам је креирање младих и способних лидера, како у нашој организацији тако и изван ње. Подстичемо људе на другачија и креативна размишљања и професионално усавршавање.

Званична фејсбук страница организације: https://www.facebook.com/grupa.za.SPEKOF/

Сајт организације: http://www.grupazaspekof.org.rs/

У октобру 2012.године организован је јединствен пројекат на читавом Београдском универзитету за студенте прве године под називом „Упознај ЕКОФ“. У оквиру овог пројекта студенти прве године имају прилику да сазнају све о систему студирања, правилима, својим правима и обавезама, студентском животу у главном граду,као и да се упознају са професорима и асистентима и својим колегама са прве године студија.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/upoznajEKOF/

Од марта 2013.године се традиционално на Златибору организује Конгрес студената економије – КОНСЕК. Овај пројекат подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта и бројних компанија. Циљ јесте да се кроз дискусију између студената, професора, привредника и креатора економске политике о бројним акуелним темама које су везане за економију и бизнис дође до заједничких закључака. Овим пројектом наша група жели да подстакне размену идеја, искустава и знања учесника КОНСЕК-а.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/spekof.kongres/

Циљ семинара о информационим технологијама “IT Days“ је упознавање студената Економског факултета са информационим технологијама и севременим приступима различитим моделима рада. Области интернет маркетинга, интернет куповине и интернет бизниса кроз сферу економије су само неке области које су до сада обрађене на семинару. Сваке године у децембру студенти са целог Универзитета долазе на Економски факултет како би чули предаваче из области IT-ја , представнике компанија у успешних људи у интернет бизнису.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/ITdays.ekof/

Како сваког студента након завршетка факултета чека тражење посла, писање CV-а и интервјуи за посао, крајем априла сваке године, организујемо конференцију под називом  “Interviewing week” за студенте треће и четврте године. На овој конференцији, стиче се важно знање и добијају се све потребне информације о томе како би се требало припремити за разговоре за посао, као и шта је од вештина и способности  важно истаћи.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/interviewingweek.gzs/

Пројекат намењен креативним људима који воле графички дизајн или желе да науче нешто ново о овој теми, Група за СПЕКОФ организује крајем сваке године. „Визуелна економија“ ће вам помоћи у првим корацима, као и напредовању у овој области.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/vizuelnaekonomija/

Група за СПЕКОФ прима нове чланове

Све што радимо, чинимо јер верујемо да квалитет студирања може да се побољша. Сваким кораком који направимо олакшавамо пут којим пролазимо током студија и пружамо прилику за стицање неформалног образовања чиме обогаћујемо знање које стичемо на факултету.То постижемо кроз непрестану борбу за права студената у којој се држимо заједно, организовањем бројних пројеката на којима заједно учимо, повезивањем са компанијама које заједно посећујемо, кроз забавне вечери на којима се заједно смејемо и хуманитарним журкама на којима се заједно проводимо, и којима, што је важније, заједно мењамо нечије животе.

Ужитак је прикупљати те плодове као учесник, али бити део тима који то приређује је непроцењиво. Уколико желиш да осетиш како је бити са групом људи која те стално гура напред, добродошао си, јер чекамо нове снаге да нам се придруже.

Формулар за пријаву, који се може попунити од 5. до 25. новембра, налази се наследећем линку: http://goo.gl/forms/yaH2MiW4Ol