Дебатни клуб

Untitled design

Дебатни клуб Економског факултета основан је 2010. године, са циљем развијања критичког мишљења међу студентима, ширења слободе говора, али и културе дијалога.

Академска дебата представља аргументовану расправу две супарничке стране, на одређену тему, која представља неко актуелно, важно и често контроверзно друштвено питање. Дебатери заступају супротстављене економске и праве моделе, филозофске идеје и друга актуелна јавна питања. Такође, дебатни клуб је идеално место на коме се може вежбати јавни наступ кроз говоре, а и погодан је за ослобађање треме од истог.

Наше курсеве прошло је преко 500 студената. Кроз курс млади стичу прилику да се науче формирању аргумената заснованих на логици и чињеницама, али и да касније аналитички и аргументовано приступе свакодневним ситуацијама, као и приликом презентовања својих идеја на концизан, убедљив и логички следан начин. Радионице Почетног курса дебате одржавају се у просторијама нашег факултета.

Поред радионица, дебате се одвијају и на турнирима како у земљи, тако и у иностранству, па полазници могу да очекују занимљива дружења и путовања, где наши студенти редавно остварују одличне успехе. Наши студенти су имали прилку да учествују од регионалних такмичења до Европског првенства у дебати и с поносом представљају наш факултет и клуб.

Поред тога наш клуб, уз подршку факултета, домаћин је једног од најзначанијих регионалних дебатних турнира “Монопол” који се одржава сваке године и тада имамо прилку да угостимо преко 100 такмичара из региона. Такође, у току године организујемо и друга дешавања попут Деабтних дана и Дебатног викенда, са циљем да омогућимо студентнима да у академском окружењу, праћено неформалним методама рада, раде на себи и упознају друге студенте сличних интересовања.

Можете да нас пратите или контактирате:

Instagram

Facebook

Mail: dekof.org@gmail.com