AIESEC

Присуством на преко 2.100 универзитета у преко 120 земаља са преко 90.000 чланова, AIESEC, највећа студентска организација на свету, је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале како би имали позитиван утицај на друштво.

Како бисмо постигли овај циљ, организујемо више од 470 конференција, пружамо преко 10.000 могућности за стручну праксу у иностранству и више од 10.000 лидерских могућности нашим члановима сваке године. AIESEC има иновативан приступ развијању младих људи, фокусирајући се на изградњу личних мрежа и истражујући њихово
усмерење и амбиције за будућност.

Локална канцеларија AIESEC на Економском факултету постоји 66 година уназад и активно учествује у подстицању лидерства и активизма код младих људи. Наши некадашњи чланови су лидери у овим организацијама и у свом окружењу – користећи искуство, вештине и унапређену визију коју им је AIESEC пружио да би постали носиоци позитивних промена.

AIESEC пружа лидерска искуства студентима кроз два глобална програма. Global Internships  је интернационални програм стручне праксе, намењен младим људима који желе да стекну професионално искуство у интернационалном окружењу. Учесници у програму имају прилику да раде у областима попут маркетинга, финансија, развоја пословања, пословне администрације, образовања деце и младих, информационих технологија и других.

Global Internships праксе намењене су студентима завршних година и дипломцима и пружају могућност примене стручних знања стечених на студијама, притом стичући релевантно радно искуство у интернационалном окружењу које ће вас касније диференцирати на тржишту рада. Такође се добија прилика за усавршавање језика, рад у интернационалном
окружењу и упознавање са другим културама.

Више информација на www.aiesec.org.rs .

Global Volunteer је интернационални програм волонтирања, намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових могућности и ширењу своје културе. Чини га мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукација младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских
права, заштите средине и квалитетног образовања. Кроз овај програм волонтирања утиче се на један од 17 Циљева одрживог развоја, које су поставиле Уједињене нације, а промовишу се као Глобални циљеви за одрживи развој.

Само неке од земаља које можете посетити и учествовати у побољшавању локалних заједница Италија, Португал, Чешка, Шпанија, Русија, Азербејџан, Грузија, Мађарска, Египат, Тунис, Турска.

Решавајући неки одређени друштвени проблем остварујете утицај на стотине младих са којима ћете радити. Утицаћете директно на њихове животе и помоћи ћете им знањем и искуством да буду мотивисани и успешни у креирању бољег друштва.

Више информација на www.aiesec.org.rs и www.instagram.com/aiesecserbia/

Локална канцеларија AIESEC на Економском факултету организује и  Career Days. Највећи сајам едукације, пракси и послова који има успешну традицију дугу 27 година. Циљ овог пројекта јесте да омогући повезивање младих и образованих људи са успешним компанијама. Стварањем овакве мреже комуникације, компаније могу да запосле младе према критеријумима које су унапред дефинисале док велики број квалитетних кандидата добија прилику за праксу или отпочињање каријере.

Више информација на  www.careerdays.rs

Контакт: еf.bg@aiesec.net