WhatsApp Image 2021-04-28 at 12.46.31

Одржан вебинар у сарадњи са компанијом „Ball Packaging” под називом „Финансијски камелеон”

У уторак, 27. априла 2021. године на одржаном вебинару под називом „Финансијски камелеон” гост је био Зоран Косић, финансијски менаџер у компанији Ball Packaging.

Модератор вебинара био је Милутин Живановић, асистент на Економском факултету у Београду.

„Америчка мултинационална компанија у којој радим бави се производњом лименки. У мом домену су рачуноводство, контрола и део који се односи на правне послове. Ја сам финансијски менаџер који је задужен да произведе новац и са својим тимом прилагођавам се свакој ситуацији, а то је да из финансија извучемо максимум. Није једноставно, али то нас бодри да наставимо” објаснио је Косић.

Када се заврши факултет потребно је радити посао у коме се особа проналази, али без много преиспитивања, јер је потребно стећи искуство. На оваквим вебинарима привреда и студенти се упознају, што је предност садашњих генерација. Корпорације из привреде, финансијске институције, осигуравајуће куће, лизинг компаније, ревизорске куће су субјекти у којима је могуће започети каријеру, јер они имају сталну потребу за младим људима, али и јавне установе, министарства, банке, односно све оно што је државни бирократски апарат.

„Као почетник није тешко запослити се у мултинационалној компанији, зависи у чему сте добри. За први посао изаберите оно што вам се прво понуди, јер најлакше је променити посао. Економиста који је провео прве три године у једној компанији има много могућности за промену” истакао је Косић.

Додатна знања и вештине су увек предност и без тога се не може.