Реч декана

ZaklinaStojanovic

Поштоване колегинице и колеге,

Економски факултет Универзитета у Београду је институција са преко осам деценија дугом традицијом у образовању економиста, не само у нашој земљи, већ и региону.

Економски факултет je институција у чијем средишту је студент, која пружа оптималне услове за учење, истраживање, праксу и ангажовање будућих дипломаца. Наш заједнички циљ је да образовањем у пољу економије, пословног управљања и статистике стварамо лидере који ће бити конкурентни на тржишту рада и способни да решавају сложене економске и пословне проблеме.

Посвећени смо изврсности, те у складу са тим тежимо сталним иновацијама како у погледу програма које реализујемо, тако и погледу метода рада у учионицама. Пратимо савремене развојне трендове и идемо у корак са светском праксом у високом образовању.

Опредељење да наставите школовање на неком студијском програму академских студија свакако је једно од најзначајнијих у вашем животу. То опредељење ће вас сврстати у елиту друштва будући да наши дипломци, мастери, магистри и доктори наука, представљају најквалитетнији кадар у области економије у нашем региону.

Са дипломом Економског факултета, која је призната у земљи и иностранству, имате могућност великог избора у развоју професионалне каријере. Будите сигурни да ћете, кроз широку лепезу модерних и разноврсних програма и модула које нудимо на српском и енглеском језику, пронаћи специјалност која одговара Вашем карактеру и тако добити најквалитетнија знања, савладати најважније вештине и отворити широм врата ка успешном бављењу жељеном професијом.

Чекамо вас у учионицама и радујемо се што ћемо учествовати у образовном процесу чији ће крајњи реултат бити отелотворен како у стеченим компетенцијама неопходним за ваше будуће запослење, тако и у развијеном академском приступу промишљању усмереном ка свеукупном развоју друштва коме припадате.

Добродошли!

Проф. др Жаклина Стојановић, декан Економског факултета Универзитета у Београду