PANACEA

Почетак реализације пројекта PANACEA у оквиру позива ИДЕЈЕ Фонда за науку

Задовољство нам је да објавимо да је пројекат PANACEA Економског факултета Универзитета у Београду, у конзорцијуму са Факултетом организационих наука и Саобраћајним факултетом Универзитета у Београду, међу одабраним за финансирање од стране Фонда за науку Републике Србије у наредном трогодишњем периоду.

На Јавни позив за пријаву научно-истраживачких пројеката у оквиру Програма ИДЕЈЕ, највећег и најкомплекснијег програма Фонда за науку, конкурисало је 9096 истраживача из 202 научно-истраживачке организације са 917 предлога пројеката.

image001Након првог степена евалуације, од стране независних иностраних рецензената, према критеријумима изврсности, утицаја и реализације, у други круг евалуације је упућено 223 предлога. Након другог нивоа евалуације, где су руководиоци пред тематским експертским панелима представили предлоге, само 105 пројеката из свих области одобрено је за финансирање. Међу одабраним се налази и пројекат конзорцијума Економског факултета, Факултета организационих наука и Саобраћајног факултета Универзитета у Београду, под називом  PANACEASetting foundation for capacity building of sharing community in Serbia. Овим поводом  недавно је потписан  уговор између чланова Конзорцијума и Фонда за науку Републике Србије. Пројектом руководи др Вељко Јеремић, ванредни професор Факултета организационих наука, а чланови пројектног тима са Економског факултета су Проф. Саша Вељковић, доц. Вукашин Куч, доц. Зорица Аничић и асистент Милутин Живановић. Реализација почиње у јануару 2022. године.

Свим члановима PANACEA тима желимо успех на пројекту и одличне резултате.

Више информација је доступно на:

http://fondzanauku.gov.rs/2021/11/program-ideje-konacna-rang-lista-projekata-odobrenih-za-finansiranje/