1712397376996

Лепе вести из САД – тим ЕКОФ-а освојио је прво место

Сараднице Економског факултета и алумнисткиње EKOF Case Study Club-а освојиле су прво место на Iowa Graduate Business Case Competition у организацији Универзитета у Ајови. Победнички тим чиниле су Ксенија Ђикановић, Анастасија Лончаревић и Јована Милеуснић, а предводили су их академски ментор др Младен Стаменковић и индустријски ментор Никола Марковић.

Овогодишњи покровитељ такмичења била је компанија Ball, водећа светска компанија у области производње амбалажа. Задатак је био усмерен ка анализи пословних података у области управљања запосленима у фабрикама широм света. Такође, подразумевао је и креирање стратегије која би омогућила повећање задовољства радника и последично ефиканости.

Посебно смо поносни на наше сараднице које су од стручног жирија добиле највише похвала за приступ у изради решења које је било свеобухватно. Истакнути чланови жирија били су потпреседник компаније Ball за људске ресурце, глобални директор за аналитику у компанији Heineken, директор напредне аналитике у компанији Walmart и директор финансија у Google Cloud-у.

Ова победа још једна је потврда да је знање наших студената потпуно упоредиво са знањем њихових колега широм света.

Посебну захвалност овим путем упућујемо и компанијама Nelt и Delta Holding које су пружиле подршку нашим представницима и омогућиле одлазак нашег тима у САД.

Честитамо још једном нашим колегама на изванредном успеху!