Zivkovic2

ЖИВКОВИЋ ДР АЛЕКСАНДАР

Kabinet:433

Telefon:069/8066-372

Vreme prijema:среда 14-18

Email:aleksandar.zivkovic@ekof.bg.ac.rs

Рођен је 10. марта 1954. године у Београду, где је завршио основну школу и гимназију. Дипломирао на Економском факултету у Београду марта 1977. године. Последипломске студије смер Монетарна економија завршио на истом факултету. Магистарска теза „Годишње програмирање монетарног раста“ одбрањена октобра 1982, а докторска дисертација под називом „Анализа ефикасности монетарне политике у Југославији“ одбрањена фебруара 1993. У настави је ангажован на предметима Монетарна економија и Банкарско пословање и платни промет у оквиру наставе на основним студијама, а на мастер студијама на предмету Монетарни менаџмент. На докторским студијама предаје на предмету Монетарна економија и банкарство. Истраживачки интерес се креће у области финансијске економије и банкарства, као и консалтинг активности.

Референце:
1. Монетарна економија (редактор и коаутор), Економски факултет, Београд, 2019.
2. Монетарни менаџмент (редактор и коаутор), Економски факултет, Београд, 2019.
3. Банкарско пословање и платни промет (редактор и коаутор), Економски факултет, Београд, 2018.
4. Маркетинг у банкарској индустрији (коаутор), Чигоја штампа, Београд 2011.
5. Финансијски менаџмент у туризму (коаутор), ВТШ, Београд 2008.
6. Основи финансијског менаџмента (коаутор), Чигоја штампа, Београд, 2004.
7. Финансијска макроекономија (коаутор), Чигоја штампа, Београд, 1998.
8. Монетарни менаџмент (коаутор), Јантар, Београд, 1998.
9. Банкарски манаџмент (коаутор), Чигоја штампа, Београд, 1998.

Обавештења

Poštovane kolege,
 
Obzirom na vanredno stanje koje iziskuje vanredne mere želimo da vas informišemo o delu mera koje će biti sprovedene na predmetu Monetarna ekonomija. Kolokvijum zakazan za 26.4.2020. godine se neće održati. Način polaganja ispita će biti promenjen (biće omogućeno studentima da na ispitu ostvare maksimalnih 100 poena). Ispitna materija će biti dodatno reducirana, više od umanjenja koje je već sprovedeno zbog održavanja planirane Univerzijade, ali tako da izvršeno skraćenje ne dovede u pitanje ishode i ciljeve učenja na predmetu. Izbor ispitne materije će svakako biti takav da se uspostavi ravnoteža između opterećenosti studenata i limita povezanih sa sprovođenjem online nastave. U narednim danima, a u skladu sa preporukama našeg Fakulteta i Univerziteta u Beogradu, daćemo detaljnije informacije o polaganju ispita.
Studentima će biti na raspolaganju elektronski materijali (u PPT formatu) koji su već dostupni na sajtu fakulteta. Takođe, deo nastave i aktivnosti studenata preći će na Moodle platformu.
Svi studenti koji su se prijavili za neku od predispitnih aktivnosti (esej ili istraživački rad) mogu da nastave realizaciju istih, jer ove aktivnosti ostaju validne za skupljanje poena i određivanje konačne ocene na predmetu. Vrednovaće se kao što je objašnjeno na vežbama. Zbog želje da održite ritam rada u novim okolnostima i skrenete misli sa svakodnevnih zbivanja biće postavljeni novi rokovi za završetak ovih aktivnosti, a po planu interakcija vezana za ove aktivnosti sprovodiće se na Moodle platformi (rad će moći da se pošalje putem Moodle platforme, kada ona bude u funkciji).
NEMOJTE DA ŠALJETE RADOVE EMAILOM, jer će doći do zagušenja našeg inboxa. Takođe, produžićemo rokove za prijavljivanje za svaku od ovih aktivnosti kako bismo svim zainteresovanima izašli u susret. Studenti koji još uvek nisu uzeli teme za esej mogu da uzmu temu putem emaila.
Molimo vas da posećujete naše strane u narednom periodu kako biste bili blagovremeno obavešteni o svim aktivnostima.
Želimo vam da ostanete zdravi i da pokažete da ste Prvi i Pravi i u teškim vremenima.
Nastavnici sa Monetarne ekonomije:
Aleksandar Živković (zivkovic@bvcom.net)
Svetlana Popović (svetlana.popovic@ekof.bg.ac.rs)

Download