image00023

Завршена Београдска летња школа на Економском факултету

Претходне недеље, у периоду од 4. до 8. јула 2022. године, на Економском факултету Универзитета у Београду одржана је Београдска летња школа на којој је било више од 50 студената који су дошли из свих делова света.
Током целе недеље, полазници су имали прилику да стекну корисна знања и вештине на 3 различита програма. „Public Policy evaluation using STATA“ похађали су студенти из Чешке, Италије, Кине, Велике Британије и Словачке који су овог лета желели да усаврше своје вештине познавања статистичких програма. Други програм, „Psychology and Economics – Behavioral Economics and Finance“ слушали су студенти из Немачке, Србије и Кине, који су били заинтересовани за сазнање каква је то спона економије и психологије и да ли су људи заиста рационална бића. На послетку, програм „Economic, political and social aspects of pro-democratic and pro-market transformation in Central and Eastern Europe“ похађало је 30 студената са Нортистерн Универзитета у Бостону, САД, заједно са студентима Економског факултета у Загребу и у Београду.

WhatsApp Image 2022-07-13 at 2.50.23 PM

WhatsApp Image 2022-07-13 at 2.50.18 PM
У реализацију програма било је укључено више предавача са Економског факултета у Београду, Факултета политичких наука Универзитета у Београду и Нортистерн Универзитета у Бостону. Сви програми су били одржани на енглеском језику, а програм „Economic, political and social aspects of pro-democratic and pro-market transformation in Central and Eastern Europe“ подршку за реализацију добио је од стране Амбасаде САД у Београду.

 

 

Поред предавања, за све полазнике Београдске летње школе био је организован и обилазак Београда, приликом ког су се страни студенти упознали са свим важним културно-историјским обележјима наше метрополе.

image00006