Упис

БУДУЋИМ СТУДЕНТИМА ЕКОНОМСКОГ ФАКУЛТЕТА

Поштовани кандидати,

обавештавамо вас да ће пријавa на Конкурс за упис на Економски факултет Универзитета у Београду у школску 2020/21. годину БИТИ ИСКЉУЧИВО ЕЛЕКТРОНСКА.

Није потребно да долазите на Факултет ради подношења докумената на Конкурс, већ ћете преко портала моћи да се пријавите од куће. Адреса портала за пријаву на Конкурс за упис биће накнадно објављена на веб страници Факултета.

Портал за пријаву на Конкурс за упис биће доступан у периоду од 24 – 27. јуна у следећим интервалима:

Датум

Време

24. јун 2020.

8-17 часова

25. јун 2020.

8-17 часова

26. јун 2020.

8-17 часова

27. јун 2020.

8-22 часова

28. јун 2020.

8-12 часова

Кандидати који желе да изађу на пробно тестирање, потребно је да се пријаве закључно са 26. јуном.

За Конкурс треба припремити скенирана следећа документа:

 • Сведочанства I,II,III и IV разреда средње школе
 • Диплому о завршеној средњој школи или потврду да су документа предата за нострификацију
 • Доказ о уплати накнаде за полагање пријемног испита на рачун Економског факултета у Београду број: 840-1109666-73, позив на број: 09 -102, уплатити: 6.259 РСД, сврха уплате: полагање пријемног испита.
 • Приликом пријаве на конкурс кандидати се могу пријавити за полагање пробног теста до 26. Јуна до 11,45. И приложити доказ о уплати накнаде на рачун Економског факултета у Београду број: 840-1109666-73, позив на број: 09 -102, уплатити: 1.295 РСД, сврха уплате: полагање пробног теста.
 • За кандидате који конкуришу за упис по афирмативним мерама пратити обавештења на адреси http://www.ekof.bg.ac.rs/upis/konkurs-2020/ и припремити одговарајућа документа. Ови кандидати попуњавају и следеће изјаве:
  • Изјава за упис на прву годину основних студија у оквиру Програма афирмативне мере – припадници ромске националне мањине (линк)
  • Изјава за упис на прву годину основних студија у оквиру Програма афирмативне мере – упис студената са инвалидитетом (линк)
 • Припадници српске националне мањине из суседних земаља попуњавају изјаву за упис на прву годину основних студија (линк)
 • Сви кандидати попуњавају изјаву о коришћењу података у сврху формирања ранг листе за упис (линк).

ВАЖНА НАПОМЕНА: Систем ће прихватати документа у пдф формату или у форми слике величине до 3 MB (по фајлу).

Након обављене пријаве, а најкасније у року од 24 сата кандидат ће моћи да се улогује на исти портал према упутству и одштампа потврду са конкурсним бројем. Без ове потврде кандидат неће моћи да приступи пријемном испиту.

Упутство за приступ

Уколико имате додатних питања у вези пријаве на конкурс можете се обратити на тел. 011/2633-146 или на адресу konkurs@ekof.bg.ac.rs

КОМИСИЈА ЗА УПИС


Информације о начину пријаве и упутство за приступ платформи Е-курс: Припремна настава 2020.

Материјали који ће вам олкакшати припрему за пријемни испит, као и контакти у вези са конкретним потањима доступни су на: Припремна настава


БРОШУРА – УПИС 2020.

ЗАШТО ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ?

МОДЕРНИ И МЕЂУНАРОДНO УПОРЕДИВИ ПРОГРАМИ – Студијски програми на Економском факултету прављени су по узору на програме престижних светских универзитета. У настави на нашем Факултету, на преко 25 предмета користе се преведени светски уџбеници са најбољих америчких и европских универзитет, што знање наших студената чини потпуно упоредивим са знањем њихових вршњака из иностранства.

image007image009image005image003


ПРАКТИЧНА ОРИЈЕНТАЦИЈА
– Наши студијски програми нуде академску изврсност, али и снажну практичну оријентацију, што се остварује кроз: обезбеђење праксе за све студенте у некој од преко 500 партнерских компанија у земљи и иностранству (која је од 2020/2021. и обавезна), примену практичних ИТ алата у настави, бесплатно организовање бројних практичних курсева (моделирање у Excelu, вештине презентовања, припрема за разговор за запослење, и сл.), слање студената на међународна такмичења у решавању студија случаја и сл. На Економском факултету постоји и Савет послодаваца, који чини девет представника највишег нивоа менаџмента у домаћим и међународним компанијама и институцијама, који својим саветима обезбеђује континуирано усклађивање програма са потребама светског и домаћег тржишта рада.

ГАРАНТОВАНО ДОБРО ЗАПОСЛЕЊЕ Преко 82% дипломаца нашег Факултета проналази посао у року краћем од шест месеци од дана дипломирања, и то углавном у струци за коју су се определили. Студентима који студије заврше у року са просечном оценом преко 8,5 Факултет гарантује понуду за запослење у области за који су се специјализовали. Наши алумнисти заузимају највише руководеће функције у бројним домаћим и међународним компанијама и институцијама.

МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТА ДИПЛОМА – Економски факултет поседује међународну професионалну акредитацију, из области финансија и рачуноводства, додељену од стране реномираног удружења ACCA, која потврђује усклађеност наши студијских програма са највишим међународним професионалним стандардима из ове области. Наш Факултет је и члан Европске федерације за развој менаџмента (EFMD), која окупља најбоље светске факултете из области бизниса и менаџмента. Многи наши алумнисти данас заузимају високе положаје у банкама, предузећима и различитим институцијама у Лондону, Њујорку, Амстердаму и сл.

ДВА МЕЂУНАРОДНА СТУДИЈСКА ПРОГРАМА – Економски факултет је један од ретких у Централној и Источној Европи, те једини у Србији, који студентима нуди могућност студирања на међународним програмима основних студија, на енглеском језику, који студентима истовремено обезбеђују две дипломе – Универзитета у Лондону (факултет носилац Лондонска школа економије и политичких наука) и Универзитета у Београду (Економски факултет).

МАСТЕР СТУДИЈЕ НА ЕНГЛЕСКОМ ЈЕЗИКУ – Економски факултет организује самостално или у сарадњи са реномираним иностраним универзитетима, четири програма мастер студија на енглеском језику. Имајући у виду и два међународна програма основних студија, Економски факултет представља високошколску установу са једним од највећих бројева међународних студијских програма, на енглеском језику у нашој земљи.

МОБИЛНОСТ У ИНОСТРАНСТВУ – Студенти нашег Факултета имају могућност да у току студија један семестар проведу на неком од преко 100 партнерских светских универзитета, где ће полагати одређени испите, који ће им се признати по повратку.

ПОМОЋ У ПОКРЕТАЊУ СВОГ БИЗНИСА – Наш Факултет, у оквиру свог  Start-up центра, пружа подршку студентима да своју пословну идеју претворе у start-up предузеће. Одабрани студентски тимови, добијају радни простор у згради Факултета, као и менторску подршку наших професора и менаџера из праксе, у покретању свог бизниса.

ТРАДИЦИЈАЕкономски факултет је основан још 1937. године. До сада је на нашем Факултету дипломирало преко 50 хиљада студената, док је магистарске и мастер студије завршило 4 хиљада, а докторат из области економских наука стекло преко 800 кандидата. Са преко 7 хиљада студената и 120 еминентних професора, лоциран у самом центру града, наш Факултет је један је од водећих у области економије, бизниса и квантитативне анализе у Централној и Источној Европи. Наши професори, поред високих научних референци, поседују и богато практично знање и искуство, стечено кроз гостовања и студијске боравке на светским универзитетима, као и кроз ангажовање на важним функцијама у реномираним предузећима и државним институцијама.

КРЕДИБИЛИТЕТЕкономски факултет не прате скандали. Економски факултет не постоји у лошим причама и никада не прави компромисе у погледу квалитета, као и високих академских стандарда.

Више информација о нашим студијским програмима, можете пронаћи ОВДЕ.

Који и какви предмети вас очекују на првој години? Сазнајте ОВДЕ.

Ко су наши економисти у свету познатих? Сазнајте ОВДЕ.

Када и како можете да посетите Факултет? Сазнајте ОВДЕ.

Програм афирмативних мера – упис лица са инвалидитетом. Сазнајте ОВДЕ.

Све о пријемном испиту сазнајте ОВДЕ.

Све о условима уписа сазнајте ОВДЕ.

ВАЖНИ ДАТУМИ

ПИТАЈТЕ НАШЕ СТУДЕНТЕ

НАЈЧЕШЋА ПИТАЊА

KОНТАКТИ

О искуствима студирања на нашем Факултету, погледајте сведочење једног од наших студената генерације: