IMG_20170824_132501_646

Студенткиња Економског факултета у Београду награђена препоруком гувернера Народне банке Србије

Народна банка Србије је и ове године организовала програм летње праксе како би студентима приближила рад централне банке као институције од чијег пословања зависи стабилност финансијских тржишта и како би их упознала с разноврсним функцијама које обавља.

Једна од обавеза сваког студента била је да у оквиру тимског рада са менторима, напишу завршни рад који предлаже практично решење одређеног актуелног проблема или представља одређену идеју која би се могла применити у пословању Народне банке Србије.

Три рада су  се издвојила квалитетом методолошког приступа, актуелношћу теме и оригиналним доприносом, односно релевантношћу за пословне процесе организационих јединица. Један од њих је рад на тему „Индекс финансијских услова – Прилагођени модел за Републику Србију“, Татјане Вујовић, студенткиње Економског факултета Универзитета у Београду, која је летњу праксу обавила у Директорату за економска истраживања и статистику.

„Модел Индекса финансијских услова, прилагођеног за Републику Србију, успела сам да направим уз помоћ ментора Александра Томина и  директорке одељења, Мирјане Милетић“ – истиче Татјана.

Татјана ће добити препоруку гувернера Народне банке Србије др Јоргованке Табаковић, те јој овом приликом честитамо.