Tatjana-Vujovic-I-nagrada

Студенткиња Економског факултета у Београду добитница овогодишње Студентске награде Француско-српске привредне коморе

Татјана Вујовић, студенткиња треће године Економског факултета у Београду, добитница је овогодишње Студентске награде Француско-српске привредне коморе чији је покровитељ Schneider Electric.

Петоро финалиста је пред жиријем презентовало своје дисертације на тему „Одрживи развој у доба дигитализације“. Победница Татјана Вујовић жирију је представила рад под називом „Када сан о бесмртности постане стварност“, у којем је показала модел одрживог развоја на примеру здравства, кроз примену ЕРП софтвера (е-здравство) и примену нове фармације, односно начине пласирања савремених лекова на домаће тржиште, регистрацију нових лекова и слично. Ове године, било је шест чланова жирија међу којима су били : проф. др Маја Леви-Јакшић са Факултета организационих наука, проф. Владимир Филиповић са Математичког факултета у Београду, проф. Ђорђе Митровић са Економског факултета у Београду, затим представници компанија покровитеља : Соња Александрић из Schneider Electric, Владимир Марковић из Elektrovata и Миодраг Шепа из Enel PS.

Француско-српска привредна комора већ седму годину заредом организује Студентску награду, са циљем да анимира студенте и подигне њихову свест о важности одрживог развоја и трендовима у корпоративном свету. Конкурс се отвара сваке године почетком марта месеца, а од студената се тражи да напишу есеј на задату тему везану за одрживи развој. Овогодишње финале је било организовано у Француском институту у Београду.

Честитамо нашој студенткињи и желимо јој пуно успеха у даљем раду.