Стипендирана мобилност студената у оквиру програма Ерасмус +

17.04.2019

erasmus-1

зимски семестар 2019/20

У оквиру програма „ERASMUS+, Key Action 1 – Mobility for learners and Staff Mobility“ Универзитет у Београду расписује конкурс за одлазну мобилност студената основних, мастер и докторских студија.

Све отворене позиве можете наћи на On/line платформи MobiOn https://mobion.bg.ac.rs/opencalls, преко које се врши и само пријављивање.

Студенти Економског факултет у Београду могу се пријавити за било коју од институција за коју је отворен позив на платформи MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/ у оквиру селекције матичне институције – Faculty of Economics, области 311-economics и 041 – business and administration, као и за оне позиве који се односе на све факултете Универзитета у Београду (конкурси са ознаком “All fields”).

Тренутно отворени позиви на које се могу пријавити студенти Економског факултета:

Бр. УНИВЕРЗИТЕТ НИВО СТУДИЈА БРОЈ МЕСТА РОК ЗАПРИЈАВУ
1.  University of Giessen, Немачка http://www.uni-giessen.de/welcome Основне,мастер,докторске 3 студента * 5 месеци 13.05.2019.
2. Schmalkalden University of Applied Sciences, Немачка https://www.hs-schmalkalden.de/en.html Основне, мастер 5 студената * 5 месеци 23.05.2019.
3. Berlin School of Economics and Law https://www.hwr-berlin.de/en/ Основне 3 студента * 4 месеца Рок продужен до 24.04.2019.
4. University of Granada, Шпанија https://www.ugr.es/en/ Основне,Докторске 9 студената * 5 месеци2 студента * 3 месеца 06.05.2019.

Детаљи конкурса могу се видети на страници https://mobion.bg.ac.rs/opencalls

Упутство за пријаву:

 1. MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/ – How to apply – пажљиво прочитајте упутство и унапред припремите потребну документацију
 2. Приликом дефинисања Уговора о учењу (Learning agreement) обратите се надлежној канцеларији на Факултету (Међународна сарадња, контакт особа: Исидора Палић, канцеларија 154, E-mail: cis@ekof.bg.ac.rs)
 3. Одаберете опцију: I am a student at University of Belgrade interested in mobility
 4. Селекција матичне институције – Faculty of Economics
 5. Одаберете жељену земљу и институцију
 6. Област / Area of interest: 311-economics / 041 – business and administration
 7. Креирајте налог/региструјте се на MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/
 8. Унесите тражене податке и документацију

По истеку рока за пријаву, селекцију кандидата врше матични факултети, на основу документације студената, а према дефинисаном критеријуму за бодовање и рангирање пријава.

Комисију за селекцију кандидата на Економском факултету чине:

 • Продекан за наставу
 • Продекан за међународну сарадњу и финансије
 • Стручни сарадник за међународну сарадњу

Сви кандидати ће бити обавештени о резултатима селекције, а имена номинованих студената биће објављена на сајту факултета.

Добитници стипендије не плаћају школарину и испите на институцији домаћину, а трошкови пута и живота су покривени стипендијом.

Информације о самом програму и систему стипендија могу се наћи на http://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/scholarshipoverview

Заинтересовани студенти се могу јавити Канцеларији за међународну сарадњу на Економском факултету, 1. спрат, канцеларија 154, између 10 и 12 часова, или путем мејла cis@ekof.bg.ac.rs

Моле се студенти да се јаве канцеларији за међународну сарадњу мин. 10 дана пре пријаве ради дефинисана Уговора о учењу.

Контакт особа: Исидора Палић