naslovna

Прва генерација студената по међународном програму Универзитета у Лондону (Економија и финансије – ЛСЕ)

 

 

Економски факултет у Београду  уписао је прву генерацију студената који ће учити по међународном програму Универзитета у Лондону (носилац програма је престижна Лондонска школа економије (ЛСЕ)) и по завршетку студија добити две дипломе: Економског факултета и Универзитета у Лондону.

Прва генерација, која броји 30 студената који уче по истом програму и имају исти третман као и њихове колеге које студирају у Лондону, представљена је данас на Економском факултету.

Студенти имају 14 двосеместралних испита за три годинеслушају предавања на енглеском језику, полажу испите на енглеском језику, писмено и то у једном испитном року и по окончању студија добијају две дипломе. Они имају и приступ онлајн ресурсима Лондонске школе економије за припрему испита.

Економски факултет је обезбедио и стипендије за четвртину студената прве генерацијеСтуденте ће стипендирати компаније: Нордеус, КПМГ, Нелт и НИС, рекао је декан факултета Бранислав Боричић.

Овај студијски програм је истовремено сјајна шанса за студенте из Србије да унапреде знања и професионалне вештине, и позитиван искорак за цео Београдски универзитет, на плану даље интернационализације. Ово је и сјајан пример ширења образовне сарадње Велике Британије и Србије, у години у којој обележавамо 180 година званичних дипломатских односа“, истакао је амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф.

Економски факултет је један од малобројних у Европи који је добио одобрење и прилику од стране Универзитета у Лондону да изводи међународни програм „Економија и финансије“

 

DSC_0020 DSC_0038 DSC_0043 DSC_0045 DSC_0048