Позив за учешће у Програму промоције предузетништва и самозапошљавања

08.11.2019

Министраство привреде је објавило јавни позив за учешће у Програму промоције предузетништва и самозапошљавања који спроводи Канцеларија за управљање јавним улагањима, у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије и уз стручну подршку KFW-а.

Право да поднесу захтев за кредит код партнерске банке, као и на доделу бесповратних средстава, имају ММСП и предузетници. Програм подстиче и финансирање младих предузетника старости од 18 до 35 година, жена предузетница, повратника и предузетника који улажу у пољопривредни сектор. ММСП-ови и предузетници морају бити почетници у пословању. Уколико привреди субјекат већ послује, не може постојати дуже од 24 месеца у тренутку подношења захтева.

Општи циљ Програма је подстицај развоја предузетништва кроз обједињену подршку за оснивање нових привредних субјеката. На тај начин би се створили услови за креирање одрживог раста и запошљавања.

Специфични циљеви Програма су:

• Системска промоција микро, малих и средњих предузећа у циљу побољшања могућности самозапошљавања

• Остваривање личних прихода

• Подршка предузетништву жена, младих и социјалног предузетништва

 

Питања о конкурсу можете да пошаљите на и-мејл startup@pks.rs

Позив за учешће у Програму је отворен док се средства из програма не утроше, а најкасније до 31. децембра 2019. године.

 

Више информација о програму, условима учешћа и начину пријављивања пронађите на следећем линку https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-kredite-obezbedjene-garancijom-fonda-za-razvoj-i-ucestvovanje-u-besplatnoj-obuci-u-skladu-sa-programom-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/.

8.11.