UntitledQQQ

Почела ЕКОФ летња школа у сарадњи са Нортистерн Универзитетом

На Економском факултету у Београду у понедељак, 4. јула, отворена је летња школа коју наш факултет реализује у сарадњи са Нортистерн Универзитетом из Бостона. Тема овогодишње летње школе је „Economic, political and social aspects of pro-democratic and pro-market transformation in Central and Eastern Europe”, а у реализацију је укључено више предавача са Економског факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Нортистерн универзитета, Центра за социјалну политику и Европског покрета у Србији.

У раду летње школе учествује 25 студената из Бостона и преко 20 студената са Економског факултета у Београду, као и студенти са Економског факултета у Загребу.

На отварању полазницима су се обратили декан Економског факултета у Београду Проф. Жаклина Стојановић, професор Нортистерн Универзитета Denis Saliven и продекан за међународну сарадњу на Економском факултету у Београду Проф. Саша Ранђеловић.

Овај програм летње школе реализује се у оквиру Програма међууниверзитетске сарадње, подржаног од стране Амбасаде САД у Београду.