image00003

Cвечано отворен „Ekof Business Lab-а”

У четвртак, 3. октобра, одржано је свечано отварање Ekof Business Lab-а у Професорској сали Економског факултета.

Великом броју студената и другим гостима обратио се видео поруком декан Економског факултета, проф. др Бранислав Боричић:„Наши студенти добиће прилику да усвоје вештине директно од ментора, водећих људи из успешних домаћих и међународних компанија, који ће гостовати на факултету и заједно са студентима решавати проблеме са којима се свакодневно суочавају на радном месту. Будући да ће се ментори смењивати сваког месеца, полазници ће се упознати са различитим делатностима и усвојити широк спектар знања. Наша жеља је да студентима олакшамо усклађивање факултетских обавеза и стицање неопходног практичног искуства, које ће их сутра учинити још конкурентнијим на тржишту”.

На свечаном отварању поред декана присутнима су се обратили продекан Економског факултета проф. др Драган Лончар и партнер у компанији ЕY Данијела Мирковић након чега је уследила кратка панел дискусија.

У оквиру панел дискусије са темом Еmployer branding, говорили су  Бојан Туцаков HR менаџер ЕYСтеван Васиљевић, студент продекан Економског факултета, Алекса Антић, студент Економског факултета на смеру по програму LSE, а присутни су за наше панелисте имали бројна питања.

За све присутне организован је обилазак Ekof Business Lab-а, након чега је у Професорском салону одржан коктел за госте.

Иако су млади навикли да одлазе у компаније на усавршавање, по први пут, важна пословна имена биће им лако доступна за савет кроз Ekof Business Lab. Осмишљен да приближи студентски свет пословном свету, оспособиће студенте за практично размишљање и бити инкубатор младих бизнис талената.

Јединствен програм на Београдском универзитету који ће студентима омогућити упознавање са реалним пословним проблемима из области ревизије, маркетинга, банкарства, туризма, менаџмента, данас на Економском факултету почиње са радом. Ekof Business Lab пружиће шансу младима да први пут обављају праксу, која се не одвија у компанији, већ на факултету.

 

IMG-20191003-WA0016 IMG-20191003-WA0046