DSC_4797

Освојена награда на турниру у едукативној игри „Монетура“ у организацији Народне банке Србије

У петак, 22. децембра 2017. год. одржан је финални турнир у едукативној игри „Монетура“ који традиционално сваке године организује Народна банка Србије. Ове године турнир је окупио студенте са девет факултета. Монетура је друштвена игра којом се симулира функционисање Народне банке Србије у условима одржавања контролисане инфлације путем креирања и спровођења монетарне политике у односу на конкретне ситуације и утицаје.

Прво место на овогодишњем турниру освојио је Константин Лукић, студент смера Финансије, банкарство и осигурање са просечном оценом 9,79, чиме је поновљен успех из претходне године.  Као представници Економског факултета на турниру су учествовали и Анђелија Коцић и Борис Лалић.

Монетура је осмишљена тако да се играч поставља у улогу гувернера Народне банке Србије који се суочава с реалистичним макроекономским изазовима. Задатак играча је да применом одговарајућих мера задовољи три циља: стабилност цена, финансијску стабилност и независност централне банке.

Главна награда је пригодни ковани новац и учешће на летњој пракси у НБС.

Учешће наших студената на овом турниру је наставак успешне сарадње са Народном банком Србије коју годинама уназад негују предметни наставници проф. др Александар Живковић, др Светлана Поповић и др Велимир Лукић.

DSC_4744DSC_4740DSC_4775