Online дружење Zoom кафица – 45 минута о развоју каријере у области друштвено одговорног пословања

29.05.2020, 12:00h,

Центар за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду позива студенте на ново онлајн дружење Zoom кафица – 45 минута о развоју каријере у области друштвено одговорног пословања #CSR у петак, 29. маја у 12 сати.

Причаћемо о једном од занимања будућности: Ко су CSR менаџери и менаџери одрживог пословања? Која су знања и вештине потребни за ову позицију? И зашто ће CSR менаџери бити све више тражени у будућности?

CSR менаџер усклађује економске циљеве компаније са доприносом који компанија може дати заједници, друштву и свим заинтересованим странама. Ова позиција формално је заступљена углавном у великим мултинационалним компанијама, али све чешће, формално или неформално, појављује се и у средњим предузећима. Трендови у пословању који подразумевају да јавност поред финансијских показатеља интересује и квалитет самог пословања компаније, кроз показатеље попут бриге о запосленима и животној средини, фер и етичким праксама према добављачима и потрошачима, ставља CSR менаџера у јединствену позицију да учествује у стварању пословне стратегије, минимизирању ризика и креирању додатне и заједничке вредности, како за компанију, тако и за друштво. У Србији, Форум за одговорно пословање је организација која више од десет година, окупља компаније окренуте ка одрживом развоју и представља својеврсну тачку окупљања CSR менаџера који на овај начин имају прилику да размењују знања и искуства.

Милица Мишковић већ десет година ради у Smart колективу на програму развоја и промоције друштвено одговорног пословања, где тренутно води портфолио CSR пројеката и координира програмске активности Форума за одговорно пословање. У оквиру свог ангажовања имала је прилику да учествује у креирању пионирских иницијатива у области одговорног пословања у Србији, а као консултант је била укључена у развој и реализацију CSR пројеката неких од водећих компанија у Србији. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Београду, а знања и вештине из области друштвено одговорног пословања и пројектног менаџмента стицала је кроз разноврсно неформално образовање у земљи и иностранству. Укључена је у рад међународних организација EASP – Evropske asocijacije profesionalaca u oblasti održvosti и CSR Европе, највеће европске мреже посвећене друштвено одговорном пословању.

„Zoom кафица   – 45 минута са…” представља нови  онлајн  формат програма каријерног вођења и саветовања младих.  Ускоро нови саговорници и нове теме.  Волели бисмо да дружење организујемо око дилема која вас заокупљују. Поставите питања на која бисте желели да добијете одговор унапред.

Пријавите се попуњавањем формулара за пријаву на ЛИНКУ најкасније до петка 29. маја у 9 ујутру.

Снимци са претходних Zoom кафица се могу погледати на YT каналу Центра за развој каријере Универзитета у Београду .

Zoom kafica