IMG_8189

Одржана свечана академија и конференција поводом јубилеја Факултета

У четвртак 15. септембра одржана је свечана академија поводом 85 година од оснивања Економског факултета Универзитета у Београду. Свечаној академији су поред запослених на Факултету и студената, присуствовали ректор и сви проректори Универзитета у Београду, проректори већег броја европских универзитета, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, представници управа великог броја факултета Универзитета у Београду, као и декани и продекани готово свих државних економских факултета из Србије и земаља региона, те чланови Савета факултета и Савета послодаваца. У оквиру свечане академије уручене су и награде најбољим студентима нашег факултета.

Након свечане академије, од 15. до 17. септембра је одржана велика међународна научна конференција „Digitalization and sustainability – new environment for economics and business”, на којој је представљено преко 100 радова, приређених од стране преко 250 коаутора из 12 земаља. На конференцији су предавања по позиву одржали Проф. Žan-Rober Tiran, проректор Универзитета у Бечу, као и Проф. Klemens Fuest, са Универзитета Лудвиг Максимилијан у Минхену.

Поред тога, у истој недељи је одржан и међукатедарски научни скуп из области економске теорије, на којем су учествовали наставници и сарадници са одговарајућих катедара из Србије и земаља региона, а предавања по позиву су одржали Проф. Hans Maner са Универзитета у Грацу и Проф. Kristiano Peruđini са Универзитета у Перуђи. Истовремено је реализована и радионица за докторанде о академском писању, коју је одржао Проф. Robert Sonora са Универзитета у Монтани.