Спортски клуб Економист

Спортско друштво на Економском факултету основано је у априлу 2002. године и било је претеча оснивања осталих спортских организација на Универзитету у Београду. Оно је у почетку радило у оквиру Савеза студената Економског факултета, као посебна секција. Захваљујући изузетним резултатима у том периоду, а на предлог покојног професора, тадашњег декана др Бранка Медојевића, основана је као самостална студентска организација – Спортски клуб „Економист“ (СКЕ).

Наше друштво броји око 130 активних чланова, као и преко 600 бивших студената Економског факултета. Они користе сваку прилику да нам помогну у реализацији наших пројеката. Многи од њих су сада познати спортски радници или успешни спортисти и привредници, али нису заборавили где су се афирмисали као успешни студенти и спортисти.

У оквиру клуба „Економист“ фукнционишу следеће секције: мали фудбал, кошарка (мушка и женска), одбојка (мушка и женска), рукомет (мушки и женски), стони тенис, шах, ватерполо и пливање. У току је формирање екипе у женском фудбалу. Сви колективни спортови се такмиче у Првој универзитетској лиги Београда и важимо за једно од најуспешнијих и најорганизованијих спортских друштава на БУ захваљујући резултатима из претходних година.

Навешћемо само неке од многих успеха у претходном периоду, јер их у нашој колекцији пехара. која је одавно достигла троцифрен број, има много. Велики успех СКЕ-а су три пута заредом освојене титуле генералног победника на Економијади (2012, 2013, 2014), што до сада никоме није пошло за руком.

Мали фудбал је најтрофејнија спортска секција на нашем факултету, што доказује чињеница да смо вишеструки победници Универзитетске лиге, Економијаде и међународних турнира (3. место ЕУРОВАЛЕНСИЈА 2011, 1. место ЕУРОВАЛЕНСИЈА 2010, 2. место на Светском студентском првенству у Антверпену). Захваљујући овим резултатима припала нам је част да представљамо наш факултет у савезном рангу у организацији Фудбалског савеза Србије – Друга футсал лига Београда, што до сада није био случај у универзитетском спорту.

Члан нашег друштва може постати сваки студент Економског факултета који задовољава критеријуме за одређене спортове. Студенти могу показати свој таленат у терминима секција које нам омогућава наш факултет или на рекреативним турнирима које организују представници наших секција.

За више информација можете доћи у канцеларију Савеза студената и Спортског друштва која се налази у приземљу, поред читаонице.

Председник СКЕ-а је Зоран Куљача, а секретар је Никола Атанасковић.