МонополЛист

Часопис ‘’МонополЛист’’ представља званично гласило студената Економског факултета. Излази већ 17 година и сматра се једним од најквалитетнијих и најбољих студентских часописа у земљи.

Настао је у мају 1997. године као огранак Студентске уније Економског факултета. Временом је од пилот пројекта на 2 стране догурао до 48 страна. Препознатљивим га је учинио аргументовано критички и оштар однос према управи факултета и стању на Универзитету. Часопис је увек био отворен за вредне, ентузијастичне и креативне писце, који су изнова обогаћивали садржај магазина. Такође, одликује се квалитетним дизајном и озбиљношћу тема.

Часопис се састоји из четири рубрике: Факултет, Економија, Друштво, Мозаик. Дијапазон тема је широк. Пишемо о стању и догађајима на факултету, пружамо информације студентима о изменама у образовању и могућностима стручног усавршавања и одласка на праксе и размене у иностранство. Поред тога, трудимо се да студентима пружимо занимљив увид у економску науку и привредне токове и, ако је потребно, критички сагледамо одређене друштвено-економске појаве.

Наравно, не заостајемо за другим часописима када је о забавном садржају и занимљивостима реч. Наши саговорници су професори, асистенти, глумци, политичари, спортисти, новинари, телевизијски водитељи и др.

МонополЛист има шест издања годишње (март, април, мај, септембар, новембар, децембар), тираж од 1500 примерака, 44 стране, и штампа се у 3 боје.

Члан МонополЛист може постати било који заинтересовани студент који је заинтересован за писање и чији текстови испуњавају неке основне критеријуме писмености и занимљивости.