Grupa za SPEKOF

za sajt

Група за СПЕКОФ је највећа и најбројнија студентска организација на Економском факултету у Београду.  Чланови ове студентске организације већ четири године чине већину у Студентском парламенту Економског факултета и кроз његове ресоре активно се боре за права студената, али и реализују бројне пројекте који доприносе стучном усавршавању будућих економиста.

Групу за СПЕКОФ основали су Иван Шашић, Никола Биочанин и Марко Зиројевић. Тренутни председник ГзС-а је Софија Матић. Чланови организације су људи који су највише допринели у досадашњем раду Студентског парламента Економског факултета.

НАШИ ПРИОРИТЕТИ:

* Важење писмених рокова у везаним роковима за све предмете и студенте свих генерација.
* Правилна расподела ЕСПБ бодова и реакредитација наставног програма.
* Увођење праксе за све студенте ЕКОФ-а.
*Наставак комуникације са студентима преко СПЕКОФ групе и фан странице Студентског парламента и ГзС-а како бисмо били директно упознати са проблемима са којима се студенти суочавају.

СПЕКОФ је један од ретких студентских парламената у Србији који је у свакодневној комуникацији са студентима и желимо да тако остане.

*Наставак рада на унапређењу пролазности на појединим испитима.
*Поштовање права студената.

НАШ ОСНОВНИ ЗАДАТАК јесте да донесемо нешто ново, уникатно, занимљиво и пре свега корисно за студенте. Као константни носиоци промена на боље своју улогу највише видимо у побољашњу квалитета студентског живота. Циљ нам је креирање младих и способних лидера, како у нашој организацији тако и изван ње. Подстичемо људе на другачија и креативна размишљања и професионално усавршавање.

Званична фејсбук страница организације: https://www.facebook.com/grupa.za.SPEKOF/

Сајт организације: http://www.gzs.org.rs/

У октобру 2012.године организован је јединствен пројекат на читавом Београдском универзитету за студенте прве године под називом „Упознај ЕКОФ“. У оквиру овог пројекта студенти прве године имају прилику да сазнају све о систему студирања, правилима, својим правима и обавезама, студентском животу у главном граду,као и да се упознају са професорима и асистентима и својим колегама са прве године студија.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/upoznajEKOF/

Од марта 2013.године се традиционално на Златибору организује Конгрес студената економије – КОНСЕК. Овај пројекат подржан је од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта и бројних компанија. Циљ јесте да се кроз дискусију између студената, професора, привредника и креатора економске политике о бројним акуелним темама које су везане за економију и бизнис дође до заједничких закључака. Овим пројектом наша група жели да подстакне размену идеја, искустава и знања учесника КОНСЕК-а.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/spekof.kongres/

У октобру 2015.године одржан је први Економски студентски самит у сарадњиса Привредном комором Србије, у чијим просторијама је Самит одржан.  На овом Самиту говорили су многи еминентни привредници, представници Привредне коморе и Народне банке Србије, а делегати су имали прилику да размене знања и искуства са својимк олегама ван Београда и иностранства.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/spekof.ess/

Након дипломирања, студенти се суочавају са тражењем посла. Наша мисија је да тај процес олакшамо кроз предавања, радионице и симулације интервјуа за посао, где студенти могу да науче како да направе предност у односу на друге кандидате за посао. Тако је настао пројекат Interviewing week, намењен свима онима који желе да спремно дочекају услове на тржишту рада.

GzS Challenge Team је пројекат који има за циљ окупљање студената Економског факултета који би учествовали у решавању кејс стади студија случаја. Такмичари пролазе кроз низ предавања, радионца и интерактивних вежби чије похаћање унапређује све способности такмичара потребне за студије случаја.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/GZSchallenge/

Циљ семинара о информационим технологијама “IT Days“ је упознавање студената Економског факултета са информационим технологијама и севременим приступима различитим моделима рада. Области интернет маркетинга, интернет куповине и интернет бизниса кроз сферу економије су само неке области које су до сада обрађене на семинару. Сваке године у децембру студенти са целог Универзитета долазе на Економски факултет како би чули предаваче из области IT-ја , представнике компанија у успешних људи у интернет бизнису.

Више информација на линку: https://www.facebook.com/ITdays.ekof/

Група за СПЕКОФ прима нове чланове

Све што радимо, чинимо јер верујемо да квалитет студирања може да се побољша. Сваким кораком који направимо олакшавамо пут којим пролазимо током студија и пружамо прилику за стицање неформалног образовања чиме обогаћујемо знање које стичемо на факултету.То постижемо кроз непрестану борбу за права студената у којој се држимо заједно, организовањем бројних пројеката на којима заједно учимо, повезивањем са компанијама које заједно посећујемо, кроз забавне вечери на којима се заједно смејемо и хуманитарним журкама на којима се заједно проводимо, и којима, што је важније, заједно мењамо нечије животе.

Ужитак је прикупљати те плодове као учесник, али бити део тима који то приређује је непроцењиво. Уколико желиш да осетиш како је бити са групом људи која те стално гура напред, добродошао си, јер чекамо нове снаге да нам се придруже.

Формулар за пријаву, који се може попунити од 5. до 25. новембра, налази се наследећем линку: http://goo.gl/forms/yaH2MiW4Ol