Дебатни клуб

Untitled design

Дебатни клуб Економског факултета је основан у новембру 2010. године као пројекат Отворене комуникације и у сарадњи са Студентским парламентом.

Рад на унапређењу јавног наступа код студената Економског факултета је један од основних разлога постојања, па руковођени том идејом организују се дебатне радионице за све заинтересоване студенте.

Циљ је подучавање студената вештинама дебатовања и аргументованог заступања ставова. Кроз рад на радионицама и турнирима чланови стичу вештине које могу користити на личном и пословном плану. Сигурност у изношењу свог мишљења и ставова пред већим бројем људи као и развој критичког мишљења само су неке од предности учлањења у Дебатни клуб који студенти могу да очекују .

У основи дебата је структурно аргументована расправа на задату тему. То подразумева да је број говорника, редослед и време излагања унапред одређено. За разлику од расправа са којима се свакодневно сусрећемо, дебата се разликује по томе што саговорници једни другима не упадају у реч, не држе дуге монологе, не мењају тему о којој говоре и слично. С тога нам дебата омогућава да на организовани цивилизован начин расправљамо о одређеним идејама и ставовима које заступамо.

Чланови Дебатног клуба Економског факултета имају прилике да учествују на дебатним турнирима, како у земљи тако и у иностранству. Могућност путовања и упознавања дабетера из других крајева од непроцењивог је значаја за њихов даљи лични развој али и развој самог клуба као таквог.

Декоф је успео да оствари завидне резултате за кратак период његовог постојања. Сваке године организује регионални дебатни турнир ‘’Монопол’’, где учествује преко 150 такмичара и судија. Дебатери Декоф-а су учесници других регионалних и међународних турнира, већина се квалификује у финале али и може се похвалити не малим бројем освојених турнира. Заједно са Отвореном комуникацијом организује трибине на актуелне теме у друштву.

Контакт:

dk.ekof@gmail.com

Facebook

Monopol

Bekof