AIESEC

Присуством на преко 2.100 универзитета у преко 120 земаља са преко 90.000 чланова, AIESEC, највећа студентска организација на свету, је међународна платформа која омогућава младим људима да открију и развију сопствене потенцијале како би имали позитиван утицај на друштво.

Како бисмо постигли овај циљ, организујемо више од 470 конференција, пружамо преко 10.000 могућности за стручну праксу у иностранству и више од 10.000 лидерских могућности нашим члановима сваке године. AIESEC има иновативан приступ развијању младих људи, фокусирајући се на изградњу личних мрежа и истражујући њихово
усмерење и амбиције за будућност.

Локална канцеларија AIESEC на Економском факултету постоји 60 година уназад и активно учествује у подстицању лидерства и активизма код младих људи. Наши некадашњи чланови су лидери у овим организацијама и у свом окружењу – користећи искуство, вештине и унапређену визију коју им је AIESEC пружио да би постали носиоци позитивних промена.

AIESEC пружа лидерска искуства студентима кроз два глобална програма. Global Talent је интернационални програм стручне праксе, намењен младим људима који желе да стекну професионално искуство у интернационалном окружењу. Учесници у програму имају прилику да раде у областима попут маркетинга, образовања деце и младих, информационих технологија и других.

Global Talent праксе намењене су студентима завршних година и дипломцима и пружају могућност примене стручних знања стечених на студијама, притом стичући релевантно радно искуство у интернационалном окружењу које ће вас касније диференцирати на тржишту рада. Такође се добија прилика за усавршавање језика, рад у интернационалном
окружењу и упознавање са другим културама.

Више информација на www.globalcitizen.rs и www.facebook.com/globalcitizenserbia.

Global Citizen је интернационални програм волонтирања, намењен младим људима који желе да раде на личном усавршавању, откривању нових могућности и ширењу своје културе. Чини га мрежа пројеката широм света на теме попут мултикултуралности, толеранције, едукација младих и ширења свести о глобалним проблемима попут људских
права, заштите средине или AIDS-а.

Само неке од земаља које можете посетити и учествовати у побољшавању локалних заједница су Пољска, Русија, Португал, Италија, Чешка, Мађарска, Египат, Тунис, Турска.

Решавајући неки одређени друштвени проблем остварујете утицај на стотине младих са којима ћете радити. Утицаћете директно на њихове животе и помоћи ћете им знањем и искуством да буду мотивисани и успешни у креирању бољег друштва.

Више информација на www.globalcitizen.rs и www.facebook.com/globalcitizenserbia.

Локална канцеларија AIESEC на Економском факултету организује и низ друштвено одговорних пројеката током целе године.

Контакт: aiesec.bg.ef@gmail.com,  011/ 261 21 455