Реч декана

Драги будући студенти,

BoricicBranislav

Опредељење да наставите школовање на неком студијском програму академских студија свакако је једно од најзначајнијих у вашем животу. То опредељење ће вас сврстати у елиту друштва, којом год професијом да се бавите.

Уколико желите да се бавите економијом, у најширем значењу те речи, треба да имате у виду да је Економски факултет Универзитета у Београду, без сумње, најпрестижнија високошколска установа у нашем региону која се бави образовањем економиста.

Од свог настанка, пре пуних 80 година, до данас, Економски факултет је успешно повезивао и усклађивао високошколско образовање из области економије са савременим захтевима привреде и друштва, идући укорак са свим важним достигнућима економске науке.

Наши дипломци, мастери, магистри и доктори наука, представљају најквалитетнији кадар у области економије у нашој земљи.

Успостављање и развој међународне сарадње који доприноси већој мобилности студената је један од наших главних циљева. Са дипломом Економског факултета, која је призната у земљи и иностранству, можете наставити студије на престижним универзитетима широм света.

Уколико се определите за студије економије на нашем факултету, будите сигурни да ћете, кроз широку лепезу од девет разноврсних модула, пронаћи специјалност која управо Вашем карактеру одговара, добити најквалитетнија знања и савладати најважније вештине из одговарајуће области, што ће вам отворити сва врата ка бављењу жељеном професијом.

Добродошли сте на Економски факултет школске 2018/19. године.

проф. др Бранислав Боричић,
декан Економског факултета Универзитета у Београду