Реч декана

Драги будући студенти,

BoricicBranislav

Опредељење да наставите школовање на неком студијском програму академских студија свакако је једно од најзначајнијих у вашем животу. То опредељење ће вас сврстати у елиту друштва, којом год професијом да се бавите.

Уколико желите да се бавите економијом, у најширем значењу те речи, треба да имате у виду да је Економски факултет Универзитета у Београду, без сумње, најпрестижнија високошколска установа у нашем региону која се бави образовањем економиста.

Од свог настанка, пре више од 80 година, до данас, Економски факултет је успешно повезивао и усклађивао високошколско образовање из области економије са савременим захтевима привреде и друштва, идући укорак са свим важним достигнућима економске науке.

Наши дипломци, мастери, магистри и доктори наука, представљају најквалитетнији кадар у области економије у нашем региону.

Успостављање и развој међународне сарадње који доприноси већој мобилности студената је један од наших главних циљева. Са дипломом Економског факултета, која је призната у земљи и иностранству, можете наставити студије на престижним универзитетима широм света.

Уколико се определите за студије економије на нашем факултету, будите сигурни да ћете, кроз широку лепезу од дванаест модерних и разноврсних модула, пронаћи специјалност која управо Вашем карактеру одговара, добити најквалитетнија знања и савладати најважније вештине из одговарајуће области, што ће вам отворити сва врата ка бављењу жељеном професијом.

Добродошли сте на Економски факултет школске 2019/20. године.

проф. др Бранислав Боричић,
декан Економског факултета Универзитета у Београду