Студент продекан

Бењамин Гегић

Кабинет: Приземље 1
Време пријема: понедељак 12-14h
email: sprodekan@ekof.bg.ac.rs

Бењамин Гегић је рођен 5. јула 1995. године у Београду. Завршио је Трећу београдску гимназију 2014. године, друштвено-језички смер. Учествовао на такмичењима из математике, физике, енглеског и немачког језика, на неколико седница European Youth Parliament, на пројекту „Schulen: Partner der Zukunft“ у покровитељству Гете института, немачког културног центра, као и у раду Ученичког парламента.

Економски факултет је уписао 2014. године и тренутно је студент четврте године основних студија, модул Економска анализа и политика, подмодул Микроекономска анализа. Од прве године студија бави се студентским активизмом као члан студентске организације Група за СПЕКОФ. Учествовао у организацији пројеката као што су Конференција младих „Упознај ЕКОФ“, IT Days, Конгрес студената економије (КОНСЕК) и многих других активности и манифестација. Члан је Студентског парламента од 2015. године, а захваљујући поверењу колега студената, има част да обавља трећи узастопни мандат. Био је Руководилац за студентски стандард од октобра 2016. до октобра 2017. године. Обавља функцију студента продекана Економског факултета од 14. децембра 2017. године.

У јулу 2017. године, у оквиру тима сачињеног од студената Економског факултета, освојио награду за најбољи допринос новом запошљавању на Конкурсу најбоље пројектне идеје за развој региона Развојне агеније Србије, за пројектну идеју под називом „Фабрика заната“.

Стручан у управљању MS Office програмима (Word, Excel). Течно говори енглески и италијански језик, немачки језик говори на средњем нивоу. Интересују га микроекономска анализа, бихевиорална економија и економска методологија. У слободно време бави се музиком и спортом.