Нова вест о реализацији наставе

08.10.2021

Поштоване колегинице и колеге,

У складу са најавама, ове недеље је успешно почела реализација наставе у хибридном моделу на I години студија.

Сходно намери да се и на вишим годинама студија постепено прелази на хибридни модел реализације наставе, обавештавамо вас да ће од 18.10.2021. године настава на II години студија прећи на хибридни модел – у два паралелна режима: а) онлајн и предавања и вежбе, б) уживо и предавања и вежбе. Студенти бирају једну од две наведене опције. У наставку можете погледати распоред часова за хибридни модел наставе на II години студија.

Друга година 2021/22, јесењи семестар

За сада се настава на III и IV години студија реализује и даље потпуно онлајн, према постојећем распореду. Обавештење о датуму могућег преласка на хибридни модел наставе, уз прецизирање начина реализације распореда на III и IV години студија, ће бити достављено накнадно, по сагледавању искуства у реализацији хибридног модела наставе на I и II години студија.

За наставу на I години међународних програма основних студија (LSE) важи исти режим рада као за II годину основних академских студија на српском језику. Настава ће се на LSE програмима, за I годину, почев од 18.10.2021. године реализовати уживо, према следећем распореду.

LSE schedule, year 1 (live and online)

У просторијама у којима је предвиђена реализација наставе на овим програмима, обезбеђени су технички услови (рачунар, камера, микрофон, графичка табла) за истовремени live stream наставе преко Zoom платформе, у реалном времену, што ће омогућити да део студената наставу прати и онлајн, чиме ће се смањити број студената присутних у учионици.

За сада се настава на II и III години LSE програма реализује и даље онлајн, према важећем распореду, а о динамици могуће промене режима наставе на II и III години LSE програма ћемо вас обавестити на време.

Препорука је да у амфитеатрима и слушаоницама и на домаћим и на међународним програмима основних студија буду присутна лица мањег инфективног ризика (лица која су прележала KОВИД-19, која су вакцинисана или имају скорашњи тест којим се доказује присуство антитела или имају негативан антигенски или PCR тест не старији од 7 дана).

 

Срдачан поздрав,

РУКОВОДСТВО ФАКУЛТЕТА