Настава кинеског језика у 2017/2018. години

02.11.2017

Шесту годину за редом, на Економском факултету у Београду одвијаће се настава Школе кинеског језика и културе захваљујући споразуму о сарадњи Економског факултета у Београду и Друштва Далеки исток.

Школа је бесплатна, а већ девет година како је почела са радом у Београду, намењена је искључиво редовним студентима.

Настава кинеског језика и културе ће почети у четвртак, 16. новембра и одвијаће се уторком и четвртком, од 19 до 22 часа, у слушаоници 25, по програму и уџбенику Универзитета Пекинг.

У току једног семестра студенти имају обавезне часове из културе, а такође учествују и у програмима у којима показују стечено знање као што су прославе традиционалних празника, изложбе, сусрети са гостима из Кине и сл. На крају сваког семестра студенти полажу испит, где треба да покажу успешно савладано градиво пређено током семестра у оквиру свог нивоа, и могућност да наставе даље учење, с обзиром на то да Школа кинеског језика и културе  подразумева више нивоа наставе.

Оснивач Школе је Друштво Далеки исток, а покровитељ је Библиотека Шангаја/Институт за науку и технику Шангаја, док потписе на дипломи дају и надлежни из институција владе и Библиотеке Шангаја.

Skola kineskog jezika i kulture 2017-18 (2)