Међународне конференције

Током протеклих година Факултет је организовао и више великих међународних конференција. Већ 2001. у сарадњи са Научним друштвом економиста организована је конференција на тему транзиције и приватизације у Србији, затим, 2003. Друга конференција ASECU, а 2004. Осма конференција Европске асоцијације за компаративне економске студије (EACES). Наредне година одржана је проширена економска радионица о приватизацији у Србији у сарадњи са EACES-ом.

Поводом 70 година Економског факултета, 2007. организована је конференција под називом «Contemporary Challenges of Theory and Practice in Economics» са више од 200 учесника из 52 земље. Године 2009. одржана је важна међународна конференција на тему глобалне кризе «Economic Policy and Global Recession», а 2012. године, поводом јубилеја за 75 година постојања Факултета, одржана је конференција са темом «From Global Crisis to Economic Growth – Which Way to Take?» као и Трећа регионална конференција Европске академије за маркетинг (EMAS-SEE).

Mеђународна конференција BELGRADE YOUNG ECONOMISTS одржава се сваке године на Економском факултету уз подршку UniCredit фондације, са циљем да се пружи подршка студентима докторских студија и младим истраживачима у њиховом даљем развоју. Током конференције учесници имају прилику да представе своје радове и да од угледних стучњака и професора из области економије и финансија добију повратне информације и савете како би унапредили своја истраживања ради објављивања у неким од реномираних међународних научних часописа.

У септембру 2014. године биће одржана међународна конференција THE ECONOMIC CAUSES AND CONSEQUENCES OF THE FIRST WORLD WAR.