SLIKA EKOF SAJT

ЛОНЧАР ДР ДРАГАН

Kabinet:605

Telefon:3021075

Vreme prijema:уторак 11.30 - 13.30

Email:loncar@ekof.bg.ac.rs

Рођен у Београду, где је завршио основну школу и Девету београдску гимназију. Дипломирао на Економском факултету 2001. године. Исте године од стране Ректората Универзитета у Београду проглашен за студента генерације Економског факултета у Београду. Као стипендиста Shell Centenary Scholarship Fund, 2003. године завршио магистарске студије из области менаџмента на University of Cambridge (Judge Business School) у Великој Британији. Докторирао 2007. године на Економском факултету у Београду. Као стипендиста Fulbright Foundation, 2009. године завршио постдокторске истраживачке студије, из области финансијског менаџмента, на University of Chicago (Booth Business School). Носилац престижне CFA лиценце из области финансија.

Редовни професор Економског факултета у Београду на предметима Стратегијски менаџмент и Менаџмент пројеката на основним студијама, Пословна стратегија  и Пословна анализа и бизнис план на мастер студијама и Методологија научног истраживања на докторским студијама. Продекан за сарадњу са привредом Економског факултета у мандатном периоду 2018-2021. У периоду 2012-2015 био продекан за финансије, а у периоду 2015-2018 продекан за сарадњу са привредом.

Аутор или коаутор већег броја научних и стручних радова (више објављених радова на SSCI листи), као и значајног броја саопштења на међународним и домаћим научним конференцијама. Коаутор уџбеника Менаџмент и стратегија и Менаџмент помоћу пројеката. Области интересовања: стратешко планирање, управљање пројектима, корпоративне финансије (нарочито финансијска евалуација), заштита конкуренције.

Члан више академских и професионалних тела у земљи и иностранству (Савез економиста Србије, Удружење инвестиционих професионалаца Србије, US Academy of Management, CFA Institute, European Association of Competition Economists, Cambridge Alumni, Fulbright Alumni, etc.).

Радио као консултант на пројектима већег броја домаћих и иностраних компанија (NIS, OMV, Lafarge, VIP, Knjaz Miloš, Nectar, KWS, Coca Cola, Roche, Victoria Group, Frikom, JTI, Keprom, Philip Morris, DHL, Carnex, etc.) и институција (World Bank, EBRD, GIZ, ACDI/VOCA…). Председник Надзорног одбора Deus Business Group, члан Нaдзорног одбора Sojaprotein и саветник председника Надзорног одбора Metalac.

Обавештења

 

 

 

 

Download

Менаџмент пројеката инфо-пакет 2019: MpP-INFO-PAKET-2019