Untitled4242

Гостујуће предавање „Индикатори пословања у спортском retail-у“

Извршна директорка Sport Vision групе Душица Савић одржалa je 28. новембра гостујуће предавање, у оквиру предмета Трговински менаџмент, на Економском факултету у пуној Професорској сали, на тему Индикатори пословања у спортском retail-у.

Студентима је представљена Sport Vision група, која се састоји од више различитих малопродајних концепта, од Sport Vision радњи, преко Buzz, Tike и Outlet продавница. Компанија је основана 1996. године, а данас послује у 9 балканских земаља, са више од 400 радњи и преко 4.500 запослених.

Током предавања, студенти су се упознали са кључним вредностима компаније, а то су тимски рад, лидерство, страст, ефикасност и флексибилност. Тимски рад је основа успешног пословања, на које се надовезују квалитетни, способни лидери, који заједно са колегама креирају флексибилно радно окружење и ефикасно испуњавају радне задатке. Управо зато Sport Vision последњих шест година доживљава све већу експанзију на регионалном тржишту.

Untitled423423423

„Да бисте креирали успешан retail спорт концепт, потребно је да добро истражите тржиште. Морате да знате које су навике, жеље и потребе потрошача, као и да знате ко је ваш идеални потрошач, на шта реагује, шта му се допада, а шта не  наставила је извршна директорка Sport Vision-а.” Такође, ставила је нагласак на дигитализацију као један од најважнијих сегмената тренутног бизнис модела.

Овом приликом Душица је истакла да јој је част и задовољство због успешне сарадње са Факултетом последње три године, али и што наши студенти имају велику улогу у достигнућима које остварује ова група.