Евиденција присуства настави – техничко упутство студентима

05.10.2018

Поштоване колегинице и колеге,

након успешног завршетка тест фазе електронског евидентирања присуства настави, Еккономски факултет прелази на потпуну евиденцију присуства студената електронским путем. Студенти се евидентирају преко WI-FI мреже „Економски факултет“. Приступ се врши преко портала anketa.ekof.bg.ac.rs (https://prijava.ekof.bg.ac.rs)  путем опције „Присутност на настави“ и потврде присутности на предмету. Са једног уређаја могућа је само једна пријава. Пријаве са других места (изван WI-FI мреже „Економски факултет“) неће бити узимане у обзир. На листи предмета које пратите биће сви предмети које сте пријавили приликом уписа у текућу школску годину.

Изглед екрана

image001

Техничко упутство о електронској пријави присуства настави:

  1. Након логовања на страницу треба извршити избор предмета на коме студент присуствује у наведеном термину. Листа пријављених предмета је индивидуална и везана је за избор предмета приликом уписа школске године. На листи треба да се нађу сви предмети које је студент уписао. Правило је да студенти прве године студија добијају аутоматски предмете предвиђене акредитованим програмом на почетној години студија, а сваки наредни упис праћен је одлуком студената које предмете уписују на почетку текуће школске године.
  2. Након избора предмета са листе обавезна је потврда присуства притиском на дугме ПОТВРДИ. Притиском на ово дугме завршена је процедура пријаве присуства у наведеном термину. Уколико студент не притисне дугме ПОТВРДИ, присуство неће бити регистровано.
  3. Након пријаве присуства у одређеном термину (на пр. пријава присуства је извршена у периоду између 8-10 сати) није могуће поново приступити регистрацији у наредна два сата (предмети су у распореду дефинисани, по правилу, као повезана два часа).
  4. Након преласка у наредну учионицу и почетка наредног двочаса (на пр. од 10-12 сати), студент може да се пријави поново на мрежу и региструје наредно присуство.
  5. Нема посебног подвајања идентификације часова предавања и вежби из одређеног предмета (није предвиђен унос ове напомене) будући да се пријава присуства укршта са распоредом часова по групама и аутоматски додељује име захтеваној листи.
  6. Наставници ће студенте подсећати на обавезу пријављивања. Пријаве се уобичајено могу извршити на почетку часа или у паузи између два часа у зависности од инструкција коју буду дали наставници.
  7. Подсећамо да студенти имају обавезу редовног праћења наставе. Пријаве за студенте прве године студија (генерација 2018) биће обавезне почев од 1.10.2018. године, а за студенте који са бројем индекса 2017 и раније тек након регистрованог електронског уписа (уписи се према плану обављају до 19.10.2018. године, а евиденција присуства почиње од 22.10.2018. године).

Студентска служба