ЕРАСМУС+ СТИПЕНДИРАНА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА конкурс за летњи семестар 2019/2020

18.10.2019

ERASMUS-logo

СТИПЕНДИРАНА МОБИЛНОСТ СТУДЕНАТА

У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЕРАСМУС+

 летњи семестар 2019/20

 

У оквиру програма „ERASMUS+, Key Action 1 – Mobility for learners and Staff Mobility“ Универзитет у Београду расписује конкурс за одлазну мобилност студената основних, мастер и докторских студија.

Све отворене позиве можете наћи на On/line платформи MobiOn https://mobion.bg.ac.rs/opencalls, преко које се врши и само пријављивање.

Студенти Економског факултет у Београду могу се пријавити за било коју од институција за коју је отворен позив на платформи MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/ у оквиру селекције матичне институције – Faculty of Economics, области 311-economics и 041 – business and administration, као и за оне позиве који се односе на све факултете Универзитета у Београду (конкурси са ознаком “All fields”).

 Тренутно отворени позиви на које се могу пријавити студенти Економског факултета:

Бр. УНИВЕРЗИТЕТ НИВО СТУДИЈА БРОЈ МЕСТА РОК ЗАПРИЈАВУ
1. University of Valencia, Шпанијаhttps://www.uv.es/uvweb/college/en/university-valencia-1285845048380.html Основне 3 студента * 5 месеци 13.11.2019.
2. State University of Applied Sciences in Plock, Пољска https://pwszplock.pl/ Основне, мастер 3 студента * 5 месеци 31.10.2019.
3. DHBW Heilbronn, Немачка https://www.heilbronn.dhbw.de/ Основне 4 студента * 5 месеци

Познавање немачког језика – Б2 ниво

21.10.2019.
4. University of Giessen, Немачкаhttp://www.uni-giessen.de/index.html Основне, мастер, докторске 3 студента * 5 месеци  21.10.2019.
5. University Paris 1 Pantheon – Sorbonne, Францускаhttps://www.pantheonsorbonne.fr/

 

Основне, мастер, докторске 2 студента * 5 месеци 30.10.2019.
6. University of Granada, Шпанијаhttps://www.ugr.es/en/ Основне 3 студента * 5 месеци

Потребан сертификат из шпанског језика

28.10.2019.
7. University of Ljubljana, Словенијаhttps://www.uni-lj.si/eng/about_university_of_ljubljana.aspx Основне, мастер, докторске 2 студента * 5 месеци 31.10.2019.
8. Universite Paris-Est Creteil Val de Marne, Француска http://www.en.u-pec.fr/ Основне, мастер 4 студента * 5 месеци 13.11.2019.

Детаљи конкурса могу се видети на страници https://mobion.bg.ac.rs/opencalls

Упутство за пријаву:

 1. MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/ – How to apply – пажљиво прочитајте упутство и унапред припремите потребну документацију
 2. Приликом дефинисања Уговора о учењу (Learning agreement) обратите се надлежној канцеларији на Факултету (Међународна сарадња, контакт особа: Исидора Палић, канцеларија 154, E-mail: cis@ekof.bg.ac.rs)
 3. Одаберете опцију: I am a student at University of Belgrade interested in mobility
 4. Селекција матичне институције – Faculty of Economics
 5. Одаберете жељену земљу и институцију
 6. Област / Area of interest: 311-economics / 041 – business and administration
 7. Креирајте налог/региструјте се на MobiOn http://mobion.bg.ac.rs/
 8. Унесите тражене податке и документацију

По истеку рока за пријаву, селекцију кандидата врше матични факултети, на основу документације студената, а према дефинисаном критеријуму за бодовање и рангирање пријава.

Комисију за селекцију кандидата на Економском факултету чине:

 • Продекан за наставу
 • Продекан за међународну сарадњу и финансије
 • Стручни сарадник за међународну сарадњу

Сви кандидати ће бити обавештени о резултатима селекције, а имена номинованих студената биће објављена на сајту факултета.

Добитници стипендије не плаћају школарину и испите на институцији домаћину, а трошкови пута и живота су покривени стипендијом.

Информације о самом програму и систему стипендија могу се наћи на http://mobion.bg.ac.rs/erasmus+/scholarshipoverview

Заинтересовани студенти се могу јавити Канцеларији за међународну сарадњу на Економском факултету, 1. спрат, канцеларија 154, између 10 и 12 часова, или путем мејла cis@ekof.bg.ac.rs

Моле се студенти да се јаве канцеларији за међународну сарадњу мин. 10 дана пре пријаве ради дефинисана Уговора о учењу.

Моле се студенти да се јаве канцеларији за међународну сарадњу мин. 10 дана пре пријаве ради дефинисана Уговора о учењу.

 

Контакт особа: Исидора Палић