Ekonomski fakultet_12

Економски факултет и град Смедерево заједно на пројекту „студентске праксе“

Економски факултет Универзитета у Београду и град Смедерево потписали су данас споразум о сарадњи који ће студентима омогућити праксу у институцијама и предузећима у надлежности те локалне самоуправе.

Споразум, који ће омогућити студентима да прва радна искуства стекну током студија, да усаврше пословне вештине и буду конкуретни на тржишту чим заврше студије, потписали су декан Економског факултета Бранислав Боричић и градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић.

Студенти ће, од надлежних у Смедереву, после обављене праксе, добијати извештај о томе колико је њихово знање примењиво, да ли поседују потребне вештине за обављање посла, као и сугестије за даље унапређење знања и способности, рекао је декан Боричић и додао да на факултету тренутно студира око 150 студената из Смедерева.

Градоначелница Смедерева Јасна Аврамовић је изразила задовољство потписаним споразумом рекавши да ће град обезбедити праксу свим студентима који су за то заинтересовани.

Она је оценила да ће овакви видови сарадње допринети да што већи број младих остаје у нашој земљи и у својим градовима.

Ekonomski fakultet_09

Делегација Економског факултета уручила Народној библиотеци Смедерево донацију књига „Екоф библиотека“. Књиге Центра за издавачку делатност Економског факултета у вредност од  200.000 динара поклоњене су са идејом да се у градској библиотеци формира посебан део са стручним економским насловима.

Ekonomski fakultet_14

Ekonomski fakultet_02

Ekonomski fakultet_15

Фото: Град Смедерево / Ненад Живановић