_MG_6969 (1)

Деканова честитка поводом Дана Економског факултета

Поштоване колегинице и колеге,

На данашњи дан, тачно пре 83 године, основана је Економско-комерцијалнa високa школa, која је касније прерасла у нашу заједничку школу, Економски факултет Универзитета у Београду.

Свим студентима и запосленим, бившим и садашњим, честитам празник, Дан Факултета.

Иако би се рекло да, по својим годинама, Факултет спада у „ризичну групу“, сви добро знамо да ћемо као институција, после изазова са којим се тренутно суочавамо, бити квалитетнији, и студенти, и ми који смо у њиховој служби, са бољим међусобним односима, дубљим разумевањем улоге образовања и хуманости. Трудимо се да ових дана омогућимо добру непосредну комуникацију са нашим студентима. Према броју присутних студената у виртуелним учионицама могли бисмо бити задовољни. Неизвесне дане који нам следе треба да испунимо радом и учењем. Ништа није делотворније од тога.

Студенте позивам да нас засипају питањима; ни једно ваше питање неће остати без одговора.

Понашајмо се као да се све и даље одвија на нашој адреси: Каменичка 6, а не на: ekof.bg.ac.rs. То је добар начин да обезбедимо континуитет у савладавању градива, да студентима пружимо више, како бисмо и од њих то могли да очекујемо.

Вама и вашим најближим желим ових дана здравља, љубави, стрпљења и рада. Желим да се што пре вратимо на нашу стварну адресу, а да нам она виртуелна буде тек од помоћи.

Београд, 31.3.2020.

С поштовањем,
проф. Бранислав Боричић