Дан здравља студената

17.10.2017, 11:00h, Економски факултет

 

17. октобар је Дан здравља студената Унивезитета у Београду. То је прилика да се подсетимо да су студенти непроцењиво важан ресурс сваког друштва и да смо за њихово здравље одговорни сви ми заједно.

Овогодишњи Дан здравља студената БУ обележиће се 17.10.2017. године прикладном акцијом на Економском факултету у Београду у времену од 11-13 часова.

Тим поводом организујемо активности, које поред дружења и забаве пружају студентима могућност да добију савете од својих лекара и стоматолога, као и брошуре из различитих области здравља. Током акције, студенти ће моћи да провера ниво шећера у крви, измере притисак, прегледају промене на кожи, сазнају проценат масти у свом организму, рекреирају се, добију кондоме и разговарају о репродуктивном здрављу ипревенцији полно преносивих инфекција.

 Позивамо Вас да 17.10.2017. године у времену од 11-13 часова на кратко одложите своје обавезе и придружите нам се, како би заједно обележили овај важан дан.

Уједно желимо да Вас обавестимо да ће у недељи од 16. до 20.10.2017. године, а поводом Дана здравља студената, Центар за превенцију ХИВ инфекције ЗЗЗЗ Студената радити бесплатно саветовање и тестирање на ХИВ током целог дана (од 8 до 19 часова) како би ова услуга била доступна што већем броју студената.