Боб Чепмен, CEO компаније Barry Wehmiller, гост Економског факултета

27.02.2020, 14:00h, Професорска сала

Bob Chapman, Preview 24.02-01

Боб Чепмен, председник фирме Barry Wehmiller биће гост Економског факултета у четвртак 27. фебруара у 14 сати у Професорској сали. Његова компанија, лидер у индустрији паковања, а у новије време и инжењерства и IT консалтинга, процењена је на преко 2, 5 милијарди долара.

Од краја осмадеседих година до данас, Barry Wehmiller је доживела потпуни преображај од компаније коју одликују традиционалне праксе управљања у оно што Боб Чепмен данас назива „хуманим вођством“. Другачији приступ према запосленима, који се залаже за савесни и одговорни менаџмент, одговара на питање „да ли је могуће водити успешан и профитабилан посао, а да се запослени не посматрају као још један ресус у производњи“.

„Готово 7 од 10 људи у који су запослени у САД нису задовољни својим послом и одлазе кући несрећни. Ја сам одрастао и научен кроз своје образовање да је у капиталзму профит изнад свега, а да је успех компаније успех менаџера. То је зато што ме нико није учио „лидерству“. Уништени бракови и породице су резултат незадовољства бројних људи који са посла својим кућама одлазе са осећајем да раде у компанији која не брине за њих“ – изјавио је Боб Чепмен у једном од својих говора.

Своју интересантну и успешну менаџерску филозофију господин Чепмен је представио у својој књизи „Everybody Matters“, као приступ лидерству који је фокусиран на људе, где се сви чланови тима осећају вредним, брижним и саставни делом компаније. Такође је и мотивациони говорник, своје идеје о новом лидерству представља кроз своју платформу пословног лидера са циљем изградње бољег света. Његова књига, издата 2015. године, брзо је постала бестселер и обавезно штиво за лидере и менаџере широм света.