3D meetup „Од моделирања до прототипа”

03.12.2019, 18:00h, In Centar

Центар за сарадњу са привредом и In Centar позивају све графичке, 3D дизајнере, као и покретаче startup-a да се пријаве за 3D meetup „Од моделирања до прототипа”, који ће се одржати 3. децембра од 18 часова у In Centru.  Говорници ће причати о својим freelance, startup и корпоративним искуствима у овој области, колики је временски период неопходан да би се дошло до прототипа, шта тачно подразумева процес моделовања који претходни 3D штампању, али и које су то многоструке примене 3D технологије.

Говорници су:

Данко Радуловић, Industrial designer at mBrainTrain / Former 3D designer at Nova Iskra

Данко је дипломирао је на Факултету примењених уметности у Београду. Као научник француске амбасаде, завршио је мастер студије на Ecole Nationale Superieure de Creation Industrielle у Паризу, где се специјализовао за дигиталне медије, 3D штампање и друге облике дигиталне израде. Био је члан Creative Hub-а Нова Искра и један од најактивнијих заговорника и практичара дигиталне израде у Србији. Тренутно ради као индустријски дизајнер у оквиру компаније mBrainTrain.

Никола Матић, CEO at startup Pirate art Belgrade

Pirate art је startup пројекат који се бави конструисањем, дизајном и производњом естетских облога намењених особама са инвалидитетом. Након конструисања протезе, купац сам одлучује какав дизајн и колорит облоге жели, а она се затим израђује путем технологије 3D штампе и односи се на завршну обраду и фарбање. У 2018. години успели су да пласирају више од 30 облога задовољним наручиоцима. Финансијска средства за 3D штампаче, материјале и прототип су, између осталог, добили на прошлогодишњем такмичењу за најбољу startup идеју.

Ово је релативно нова технологија о којој се доста прича и која се све озбиљније развија у Србији. Има примену у најразличитијим индустријама и може доста да смањи трошкове производње. Уједно ће представници Креативног центра Универзитета у Београду донети 3D штампач те ће сви заинтересовани имати прилику да виде како изгледају његове основне функције.

Пријаве су бесплатне и обавезне за све заинтересоване путем мејла info@incentar.org

3d_meetup_sajt-01