Обавештење о обнављању средњошколског градива из математике

10.09.2023

U periodu od 18. do 22. septembra sa novoupisanim studentima Ekonomskog fakulteta, koji nisu polagali prijemni ispit iz Matematike, obnovićemo relevantno srednjoškolsko gradivo iz Matematike.

Biće obrađene teme po sledećem rasporedu:

Branislav Boričić (18. septembar, od 16 sati):

  1. Logika, skupovi, relacije i funkcije 2. Linearni algebarski izrazi (osobine, sistemi jednačina i nejednačina) 3. Apsolutna vrednost (osobine, jednačine i nejednačine)

Mirjana Ilić (19. septembar, od 16 sati):

  1. Racionalni i iracionalni algebarski izrazi (osobine, jednačine i nejednačine) 5. Kvadratni trinom i polinomi (osobine, jednačine i nejednačine) 6. Proporcionalnost i procentni račun

Dragan Azdejković (20. septembar, od 16 sati):

  1. Eksponencijalna funkcija (osobine, jednačine i nejednačine) 8. Logaritamska funkcija (osobine, jednačine i nejednačine) 9. Trigonometrijske funkcije (osobine, jednačine i nejednačine)

Jelena Stanojević (21. septembar, od 16 sati):

  1. Aritmetička i geometrijska progresija 11. Osnovni pojmovi kombinatorike (varijacije, kombinacije, permutacije) 12. Analitička geometrija (prava, kružnica, parabola, hiperbola, elipsa)

U petak, 22. septembra, radimo primer jednog testa (od 16 sati).

Za praćenje nastave biće neophodno korišćenje uređaja preko kojeg je moguće priključenje na internet (aplikacija Zoom), slušalice (zvučnik) i mikrofon (dovoljni su oni koji predstavljaju dodatnu opremu uz mobilni telefon) i, svakako, sveska i olovka, kako bi se tokom časa zapisivala uputstva koja daje nastavnik, kao na svakom redovnom času.

Uputstva za aktiviranje naloga za elektronsku poštu i korišćenje fakultetske platforme Moodle nalaze se ovde: (http://student.ekof.bg.ac.rs/moodle/) i (http://www.ekof.bg.ac.rs/matematika/).

Link virtuelne učionice u kojoj se izvodi nastava se nalazi na fakultetskoj platformi Moodle (http://student.ekof.bg.ac.rs/moodle/) na prvoj stranici predmeta „Matematika 2023“.

Za sva dopunska objašnjenja javite se na e-mail: nenad.radomirovic@ekof.bg.ac.rs

Beograd, 8.9.2023.

PREDMETNI NASTAVNICI